FFT 2020.01.15 15:46 Frissítve: 2020.01.15 16:03

FFT: A legszebb gólomat sohasem szereztem meg – Kevin Keegan

A 63-szoros legendás angol csatár mesélt a FourFourTwo-nak egyebek mellett a Bremner elleni bunyóról, Billy Wright iránti csodálatáról és Lawro szereléséről.

Kevin Keegan mesélt egyebek mellett a Bremner elleni bunyóról, Billy Wright iránti csodálatáról és Lawro szereléséről (Fotó: AFP)

 

A Liverpool, a Hamburg vagy a Newcastle korábbi ikonikus játékosa a FourFourTwo magazin Még ne oltsd el a lámpát – olvasni akarok című rovatában mesélt a pályafutásáról.

A gyerekkoráról azt mondta: „A gyerekkori hősöm Billy Wright volt. Az első meccset a tévében hétévesen láttam, a Wolves játszott. Billy alacsony volt, és középhátvédként szerepelt. Már akkor lehetett tudni, hogy én sem leszek egy szálfatermet, nem vagyok sokkal magasabb százhetven centinél. Ha nem futballista lettem volna, most valószínűleg Doncasterben lennék egy öntödében: ott dolgoztam, amikor otthagytam az iskolát. Nem élveztem volna ennyire az életet, az egyszer biztos.”

A legszebb gólja kapcsán pedig az jutott az eszébe: „A legszebb gólom egy olyan, amit sohasem szereztem meg. A Southamptonban voltam, és a Manchester United ellen esett. Egy hátravetődős gól, amit les miatt nem adtak meg, noha ma már ez teljesen szabályos lenne, hiszen a lesen tartózkodó játékos a kapu közelében sem volt. Nem sok látványos gólt szereztem, ezért sajnálom, hogy nem adták meg, de az interneten bárki megnézheti.”

A Kevin Keegannel készült nosztalgikus hangvételű cikk teljes terjedelmében elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2020.02.19 20:01:39

Angol labdarúgás H. D.

A West Ham United szinte semmilyen ellenállást nem tanúsított, két góllal nyert a címvédő.

2020.02.18 22:07:07

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „A mobil eszközök világában a nagy sportesemények az egyedüliek, amelyek ilyen magas nézettséget tudnak elérni, illetve egy időben, egyszerre tudnak eljutni több speciális célcsoporthoz is.”

2020.02.18 09:42:18

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Liverpool élt, a Man. City a jelek szerint csak visszaélt az UEFA pénzügyi fair play-szabályaival. Amit most látunk, csak a régen érő következmény.

2020.02.17 18:35:59

Angol labdarúgás B. L.

Két sérülés, Maguire kétes esete, két érvénytelenített találat, Mount kapufája. Nem a londoniak napja volt.

2020.02.16 23:37:40

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az olasz mester az Evertonnál eltöltött első két hónapjával jó néhány kritikust megcáfolt.