Ferguson: Wenger elvetette a veszett fejsze nyelét!

Vágólapra másolva!
2010.12.31. 14:58
null
Wenger szerint Shearer még mindig életveszélyes a kapu előtt (Fotó: Action Images)<br />
Címkék
Bombak&eacute;nt r&aacute;zott meg mindenkit a h&iacute;r, hogy Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere eddigi szok&aacute;sait semmibe v&eacute;ve angol j&aacute;t&eacute;kossal, r&aacute;ad&aacute;sul a 40 &eacute;ves Alan Shearerrel erős&iacute;tette meg a londoni csapat j&aacute;t&eacute;koskeret&eacute;t. A Manchester Unitedet ir&aacute;ny&iacute;t&oacute; Sir Alex Ferguson szerint a francia szakember mostani h&uacute;z&aacute;s&aacute;val elvetette a veszett fejsze nyel&eacute;t. Egy elk&eacute;pzelt t&ouml;rt&eacute;net &ndash; k&eacute;pzavarokkal...

A Chelsea elleni 3–1-es győzelem után futótűzként árasztotta el a brit sajtót a hír, miszerint az Arsenalban folytatja pályafutását a négy évvel ezelőtt visszavonult Alan Shearer. Az angol klasszis korábban azzal indokolta cipői visszavonulását, hogy bombaformája megszakadt, így már nincs keresnivaló helye az angol élvonalban. Most azonban igent mondott Arsene Wenger ajánlatára.

„Összefut a tej a számban, amikor arra gondolok, hogy az angol labdarúgás egyik legnagyobb alakja csapatunkban folytatja pályafutását. Mivel több végén égetjük a tűzben tartott vasat, mindenképpen szerettük volna, ha egy tapasztalt futballista segíti csapatunkat ebben a kiélezett szituációban. Azt hiszem, Shearer leigazolásával feltettük az i-re a koronát" – nyilatkozta Wenger a szerződéskötést követően, majd hozzátette: a nyelvi problémák nem okozhatnak gondot a beilleszkedésben az angol Shearernek, hisz a futball világnyelv.

Vakító szemtelenség lenne azt állítani, hogy az „ágyúsok" menedzsere eddig rendre a rutinos futballistákban látta a csapat jövőjét, most azonban 360 fokos fordulatot vett a francia szakember gondolkodásmódja.

Wenger általában a fiatal futballistákban bízik
Wenger általában a fiatal futballistákban bízik

„Egy cipőben evezünk Shearerrel: ő szeretne végre egy nagy csapatban szerepelni, míg mi ismét címeket nyernénk."

Mint ismert, az Arsenal legutóbb 2005-ben nyert FA-kupát, azóta azonban letért a helyes ösvényről a londoni csapat, amely nem tudott végigmenni a már korábban kitaposott úton. A mindenki számára váratlanként ható szerződésről természetesen Sir Alex Fergusonnak, a Manchester United menedzserének is megvan a véleménye.

„Wenger elvetette a veszett fejsze nyelét. Arsene barátomnál szerintem elszakadt a fonál, nem hiszem, hogy komolyan gondolja, hogy egy negyvenéves játékos hasznára lehet a csapatának. Véleményem szerint ezzel az igazolással nagyon megüti majd a bokáját" – értékelte a fejleményeket a listavezető Manchester United menedzsere, akit a sajtó munkatársai emlékeztettek, hogy Ryan Giggs is hasznára tud lenni az MU-nak, pedig a walesi is közelít a negyedik x-hez.

„Giggs esete teljesen más, nem akarok nimbuszokban beszélni, de azt mindenki láthatja, hogy Ryan három évvel fiatalabb Shearernél. Különben is, Giggs korszakalkotó tehetség, azt pedig mindenki beláthatja, hogy anno, az hogy 1987-ben szerződtettük a fiatal ballábas futballistát, az egy soha vissza nem térő kutyavásár volt Budán" – mentegetőzött a skót.

Shearer természetesen nem értett egyet Sir Alex véleményével, szerinte a két – általa nagyon nagyra respektált – menedzser csak szórakozik, amikor egymást kóstolgatja. „Az egyik kutya, de a másik sem esett messze a fájától" – vélekedett a reaktivált angol támadó, aki bizony elérzékenyült a tudattól, hogy ismét pályára léphet a Premier League-ben.

„Amikor Arsene megkeresett, feltépődtek a régi emlékek. Bár nyertem bajnokságot a Blackburn Roversszel, ezután nem úgy alakult a karrierem, ahogy azt szerettem volna. Az Arsenallal azonban ismét a csúcsra szeretnék jutni, s remélem a szurkolók nem érzik úgy, hogy érkezésemmel az ellenség keze betette a lábát a klubhoz" – mondta Shearer, aki gólokkal szeretné meghálálni a bizalmat.

Mi mást lehet ezután hozzáfűzni a történtekhez: ehhez nem kell no komment.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik