Ferdinand: Nem biztos, hogy jogos volt a büntető

Vágólapra másolva!
2011.01.10. 11:33
null
Egy szurkoló is köszöntötte a gólszerzőt, Ryan Giggset (Fotó: Action Images)
Kenny Dalglish, a Liverpool menedzsere természetesen nem örült annak, hogy a Manchester United 1–0-s vasárnapi győzelmével elrontotta visszatérését a Pool kispadjára, de nem foglalkozott kiemelten a sokat kritizált játékvezető, Howard Webb ténykedésével.

Vasárnap újabb emlékezetes mérkőzést játszott egymással az angol labdarúgás két legeredményesebb klubja, a Manchester United és a Liverpool: a „vörös ördögök" Ryan Giggs tizenegyesgóljával 1–0-ra legyőzték a Steven Gerrard kiállítása miatt egy óráig emberhátrányban játszó Poolt, így bejutottak az FA-kupa legjobb 32 csapata közé.

A találkozó után Howard Webb játékvezető ténykedése állt a középpontban, ugyanis mind a büntető, mind a kiállítás véleményes volt. Arról már beszámoltunk, hogy Ryan Babel, a „vörösök" holland támadója egy, Webbet Manchester United-mezben „ábrázoló" – manipulált – fotót posztolt a Twitteren, ami miatt büntetés várhat rá, de Rio Ferdinand, az MU védője is kifejtette véleményét az esetről a népszerű portálon.

„Megnéztem újra a tizenegyes előtti szituációt... Úgy vélem, ötven-ötven százalék, hogy jó döntést hozott-e a bíró... A spori megadta, mi pedig belőttük" – vélekedett az MU angol válogatott játékosa.

A tizenegyest kiharcoló Dimitar Berbatov a meccs után elmondta, véleménye szerint jogos volt a büntető, és Sir Alex Ferguson, a United skót menedzsere is játékosával értett egyet: „A visszajátszáson látható, hogy valóban hozzáérnek, igaz, nem volt látványos a szabálytalanság, de ahhoz elég, hogy a földre kerüljön. Egyébként Dimitar nem olyan játékos, aki gyakran feldobná magát, szerintem jogos volt a tizenegyes."

A Liverpool új menedzsere, a „vörösök" kispadján 1991 után ismét helyet foglaló Kenny Dalglish sportszerűen viselte a vereséget, és nem foglalkozott kiemelten a játékvezető teljesítményével. „Nyilvánvaló, hogy nem örülök a vereségnek, de a legfontosabb dolog az, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk. A játékosok igyekezete, lelkesedése és elkötelezettsége mellett a szurkolók is nagyszerűek voltak, és ha mindannyian egy irányba húzunk, jó esélyünk lesz arra, hogy javítsunk a helyzetünkön" – nyilatkozta a szakember.

„Nem hiszem, hogy bárki hibáztathatná a játékosainkat. Persze, pontosabban passzolhattak volna, és pontosabban fejezhették volna be a támadásokat, de az Old Traffordon nagyon nehéz játszani. Az első percben megítélt tizenegyes és a kiállítás nagyon megnehezítette a helyzetünket, de a United egy kapufától eltekintve nagyon keveset mutatott a folytatásban" – folytatta Dalglish, aki elárulta, régi riválisa, Ferguson kedvesen üdvözölte őt a mérkőzés kezdete előtt.

A mérkőzés hajrájában csereként pályára lépett Michael Owen, a Liverpool korábbi csatára is, aki a meccset követően elmondta, nem igazán lepte meg korábbi klubja gyenge szereplése. „Azt mondanám, hogy a Liverpool tabellán elfoglalt helye pontosan megmutatja, hol tart jelenleg a klub. Átalakuláson mennek keresztül, tulajdonosváltás is volt az együttesnél, és túlságosan függnek néhány sztár teljesítményétől" – nyilatkozta a Manchester United hetese.

Sturridge is remekül játszott a gálázó Chelsea-ben
Sturridge is remekül játszott a gálázó Chelsea-ben

A Manchester City nagy meglepetésre nem tudta kiharcolni a továbbjutást a korábbi menedzsere, Sven-Göran Eriksson által irányított másodosztályú Leicester City ellen, így megismételt mérkőzés vár Roberto Mancini együttesére. „Számunkra fontos lecke volt ez, megtanultuk, hogy mindig száz százalékot kell adnunk, ha meg akarjuk nyerni az FA-kupát. Azt hiszem, az első néhány percet átaludtuk, és meg is büntettek érte: az első percben gólt kaptunk. Ezúttal is bebizonyosodott, hogy az FA-kupában nincsen könnyű meccs, és mindenki ellen úgy kell felkészülni, mintha Premier League-ben szereplő csapat lenne az ellenfél. A célunk az, hogy a döntőbe jussunk" – vélekedett az olasz szakember.

Az utóbbi időben gyengélkedő Chelsea kiütéses, 7–0-s győzelmet aratott Fülöp Márton és Priskin Tamás együttese, a másodosztályú Ipswich ellen: a magyar kapus végig játszott, a támadó csereként lépett pályára. Carlo Ancelotti, a „kékek" menedzsere óva intett attól, hogy messzemenő következtetéseket vonjanak le a találkozóból, de természetesen elégedett volt a látottakkal.

„Szükségünk volt már egy ilyen teljesítményre. Remek eredményt értünk el, és sok mindent jól csináltunk a meccsen. De nem szabad túlságosan belelkesednünk, hanem ugyanígy kell teljesítenünk a Blackburn ellen. Persze nyilvánvaló, hogy az eredmény növeli az önbizalmunkat, és ez segít abban, hogy megfelelően felkészüljünk a következő meccsre" – mondta az olasz menedzser.

 GIGGS GÓLJA
 
GERRARD KIÁLLÍTÁSA
 
 CHELSEA–IPSWICH TOWN 7–0
 

 

FA-KUPA 
A 4. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA
Torquay (IV.)–Crawley Town (V.)/Derby Country (II.)
Watford (II.)–Brighton (III.)
Bolton–Wigan
Arsenal/Leeds (II.)–Huddersfield (III.)
Fulham–Tottenham
Everton–Chelsea
Southampton (III.)–Manchester United
Swansea (II.)–Leyton Orient (III.)
Burnley (II.)–Burton Albion (IV.)
Birmingham–Coventry (II.)
Doncaster (II.)/Wolves–Stoke/Cardiff(II.)
Notts County (III.)–Leicester (II.)/Manchester City
Stevenage (IV.)–Reading (II.)
Aston Villa–Blackburn
West Ham United–Nottingham Forest (II.)
Sheffield Wednesday (III.)–Wycombe (IV.)/Hereford (IV.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik