A Manchester United kiejtette a Liverpoolt

Vágólapra másolva!
2011.01.09. 16:26
null
Pepe Reina nem tudta kivédeni Ryan Giggs büntetőjét (Fotó: Reuters)
Címkék
Az angol FA-kupa 3. fordulójában a Manchester United hazai pályán Ryan Giggs tizenegyesből szerzett góljával 1–0-ra nyert a Liverpool ellen. A mérkőzés 32. percében a játékvezető a vendégektől kiállította Steven Gerrardot. Ezzel a találkozóval egy időben rendezték a Tottenham–Charlton meccset, amelyen a hazaiak Jermain Defoe vezérletével 3–0-ra győztek a harmadosztályú Charlton ellen.  

 

Manchester United–Liverpool

Nem jól indult a mérkőzés a vendégek számára, Kenny Dalglish legényei ugyanis már a második percben hátrányba kerültek Ryan Giggs büntetőből szerzett találata révén. A tizenegyest Dimitar Berbatov harcolta ki, akit Daniel Agger szabálytalanul szerelt a tizenhatoson belül (1–0).

A United vezető gólja után magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Liverpool, és több helyzetet is ki tudott alakítani, de nem sikerült gólra váltania egyiket sem.

Még nagyobb bajba kerültek a „vörösök", amikor a 32. percben Howard Webb játékvezető felmutatta a piros lapot Steven Gerrardnak, mert a félpályánál nyújtott lábbal rácsúszott Michael Carrickre. A visszajátszások alapján nem tűnt kiállítást érő megmozdulásnak, de kétségkívül sérülésveszélyes szerelés volt. A vendégek csapatkapitánya nem reklamált a játékvezető döntése kapcsán.

A Liverpool tíz emberrel sem adta fel, bár nagyobb helyzetet nem tudott kialakítani a kiállítást követően. Az első félidő utolsó percében majdnem tovább növelte előnyét a MU: szögletet követően Jonny Evans fejelte a jobb kapufára a labdát, amely onnan kifelé pattant.

A második játékrészben szemmel látható volt a United emberfölénye, ezt a hazaiak 60 százalékos labdabirtoklása is alátámasztotta. A „vörös ördögök" első nagy helyzete a mexikói Javier Hernández nevéhez fűződik, a 22 éves támadó néhány centivel fejelt a kapufa mellé.

Nem sokkal később egyenlíthetett volna a vendégcsapat. Fabio Aurélio csavarta kapura a labdát egy szabadrúgást követően, de Tomasz Kuszczak hatalmas bravúrral tolta ki azt a bal felső sarokból.

A United ezután többször is eldönthette volna a találkozót, de Pepe Reina számos védésével továbbra is meccsben tartotta a Liverpoolt. A találkozó hajrájában egyik csapat sem tudott gólt szerezni, így a United jutott be az FA-kupa legjobb 32 csapata közé a Liverpool rovására.

 GIGGS GÓLJA
 
GERRARD KIÁLLÍTÁSA
 

 

Tottenham–Charlton

A hazai pályán játszó Tottenham magabiztosan nyert a harmadosztályú Charlton ellen. A vezetést Andros Townsend szerezte meg a londoniak számára, a 3–0-s végeredményt pedig Jermain Defoe állította be, aki két perc alatt kétszer volt eredményes. Győzelmének köszönhetően a Tottenham – a Unitedhoz hasonlóan – ott lesz az FA-kupa 4. fordulójában.


FA-KUPA 
3. FORDULÓ
Manchester United–Liverpool 1–0 (Giggs 2. – 11-esből)
Tottenham–Charlton (III.) 3–0 (Townsend 49., Defoe 58., 60.)
KÉSŐBB
Chelsea–Ipswich (II.) 7–0
Leicester (II.)–Manchester City
A 4. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA
Torquay (IV.)–Crawley Town (V.)/Derby Country (II.)
Watford (II.)–Brighton (III.)
Bolton–Wigan
Arsenal/Leeds (II.)–Huddersfield (III.)
Fulham–Tottenham
Everton–Chelsea
Southampton (III.)–Manchester United
Swansea (II.)–Leyton Orient (III.)
Burnley (II.)–Burton Albion (IV.)
Birmingham–Coventry (II.)
Doncaster (II.)/Wolves–Stoke/Cardiff(II.)
Notts County (III.)–Leicester (II.)/Manchester City
Stevenage (IV.)–Reading (II.)
Aston Villa–Blackburn
West Ham United–Nottingham Forest (II.)
Sheffield Wednesday (III.)–Wycombe (IV.)/Hereford (IV.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik