FA-kupa: Will Grigg tarthatatlan – újabb PL-csapatot ejtettek ki!

Vágólapra másolva!
2018.01.27. 17:57
null
Will Grigg tarthatatlan (Fotó: AFP)
Az angol labdarúgó FA-kupa 4. fordulójában a harmadosztályú Wigan kiejtette az élvonalbeli West Ham Unitedet, a negyedik ligás Notts County újrázásra kényszerítette a Stoke Cityt, az Arsenalt kiejtő Nottingham Forest számára viszont véget ért a sorozat.

A harmadosztályú Wigan Athletic – amely az előző körben a WHU-hoz hasonlóan PL-szereplő Bournemouth-t ejtette ki – a 7. percben a West Ham United ellen is vezetést szerzett: „természetesen” a „legendás” Will Grigg góljával. Az északír támadó az ötödik gólját szerezte meg ebben a kiírásban, ezzel ő a legeredményesebb jelenleg.

Will Grigg góljával szerzett vezetést a Wigan



Will Grigg's on Fire!


A 10. percben már másodszor rezdült meg a West Ham hálója, de les miatt kifelé ítélt szabadrúgást a játékvezető A játékrész utolsó pillanataiban Arthur Masuakuék többször is megszerezhették volna az egyenlítő gólt, de a védelem hősiesen helyt állt, így hazai vezetés mellett fordultak a felek.

A második félidő elején rögvest emberhátrányba került a PL-csapat! Masuakuval szemben keménykedtek a hazaiak, amit ő egy köpéssel viszonzott, ezért egyből pirosat kapott!



A 62. percben pedig jött a büntetés, a szó szoros értelmében: Will Grigg kiharcolta, majd belőtte a tizenegyest – megszerezte a hatodik gólját is (2–0)!

Újabb találat már nem esett, a Wigan kiejtette a West Hamet!



A negyedosztályú Coventry a Stoke City legyőzése után a harmadosztályú Milton Keynes Dons vendégeként is nyert (0–1), a Brighton 90. perces góllal győzött Middlesbrough-ban (0–1).

Az Arsenalt 4–2-vel búcsúztató Nottingham Forest számára a hozzá hasonlóan a Championshipben szereplő Hull City már erősnek bizonyult (2–1).

Érdekes helyzet állt elő a Notts County és a Swansea City meccsén, hiszen a negyedosztályú együttes kezdőcsapatában több (517) PL-meccs tapasztalata gyülemlett fel, mint az élvonalbeliekében (468). A háromosztálynyi különbség a az első félidő végén kristályosodott ki gólban, de a fordulást követően a házigazda egyenlített, így megismételt meccsre kerül sor (1–1).

ANGOL FA-KUPA
4. FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)

Peterborough (III.)–Leicester City 1–5
Huddersfield Town–Birmingham City (II.) 1–1
Hull City (II.)–Nottingham Forest (II.) 2–1
Middlesbrough (II.)–Brighton & Hove Albion 0–1
Millwall (II.)–Rochdale (III.) 2–2
Milton Keynes Dons (III.)–Coventry City (IV.) 0–1
Notts County (IV.)–Swansea City 1–1
Sheffield United (II.)–Preston North End (II.) 1–0
Southampton–Watford 1–0
Wigan Athletic (III.)–West Ham United 2–0
18.30: Newport (IV.)–Tottenham Hotspur (Tv: Sport2)
20.45: Liverpool–West Bromwich Albion (Tv: Sport2)
A döntetlennel végződő meccseken fordított pályaválasztással megismételt találkozóra kerül sor. A győztesek bejutottak a nyolcaddöntőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik