FA-kupa: talpon maradt az MU, irány az elődöntő!

Vágólapra másolva!
2018.03.17. 22:40
null
Romelu Lukaku góljával szerzett vezetést az MU (Fotó: AFP)
A Manchester United hazai pályán Romelu Lukaku és Nemanja Matics egy-egy fejes góljával 2–0-ra legyőzte a Brightont az angol FA-kupa negyeddöntőjében, így a Tottenhamhez hasonlóan bejutott az elődöntőbe.

 

Az FA-kupában a legjobb nyolc között amúgy sem jellemző, hogy bármelyik (nagy) csapat tartalékoljon, de mivel a Manchester United számára ez maradt az egyetlen trófea, amelyet ebben a szezonban még elhódíthat – ha csak nem dolgozza le nyolc forduló alatt 16 pontos hátrányát a Premier League-ben a Manchester City mögött… –, furán is nézett volna ki, ha José Mourinho nagyon felforgatja együttesét. Pláne a Sevilla elleni BL-kudarc után. De azért Paul Pogbát és Alexis Sánchezt így is kihagyta.

A portugál szakember a Romero – Valencia, Bailly, Smalling, Shaw (A. Young, a szünetben) – McTominay, Matics – Mata (Rashford, 75.), Lingard (Fellaini, 89.), Martial – R. Lukaku összeállításban küldte pályára csapatát, amely a 37. percben Romelu Lukaku fejes góljával szerezte meg a vezetést. A belga csatár a legutóbbi 11 FA-kupa meccsén 12. alkalommal volt eredményes (1–0).

A második félidőt látva az MU szurkolói egy szót sem szólhattak volna, ha a Brighton egyenlít, de a vendégek elpuskázták a lehetőségeiket. Nem úgy Matics, akinek a 84. percben fejelt gólja után fellélegezhettek a United drukkerei. A szerb középpályás 2014 augusztusa óta először jegyzett gólt és gólpasszt is egy mérkőzésen belül (2–0).

A Manchester United tehát versenyben maradt Anglia első számú kupasorozatában, és a Tottenham után másodikként bejutott a legjobb négy közé.

ANGOL FA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Manchester United–Brighton & Hove Albion 2–0 (R. Lukaku 37., Matics 84.)
Korábban
Swansea City–Tottenham Hotspur 0–3 (Eriksen 11., 62., Lamela 45+1.)
Vasárnap
14.30: Wigan Athletic (III.)–Southampton (Tv: Sport2)
17.30: Leicester City–Chelsea (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik