FA-kupa: Rooney inspirációjára számít LvG az Arsenal ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.09. 12:07
Louis van Gaal, a Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere Wayne Rooney motivációjában bízik az Arsenal elleni FA-kupa-negyeddöntő előtt. 

Rooney a bajnokságban, novemberben már hozzásegítette a „vörös ördögöket” ahhoz, hogy legyőzzék az „ágyúsokat”, az angol támadó betalált a 2–1-gyel végződő mérkőzésen. A két rivális hétfő este az FA-kupa negyeddöntőjében találkozik egymással, Van Gaal szerint Rooney kulcsfigurája lehet az összecsapásnak.

„Nem tudom, hogyan motiválja Rooney a társakat az öltözőben, de jó lenne, ha megtenné, mert nagyon inspiráló tud lenni kapitányként és játékosként egyaránt – mondta Van Gaal. – Nagyon szeretne trófeát nyerni, az FA-kupát ráadásul még sohasem szerezte meg.”

A Manchester United a múlt héten a hajrában győzte le a Newcastle Unitedet, a holland szakember úgy véli, nagyban Rooneynak volt köszönhető a kései gól.

„Láthatták, hogyan motiválta a társakat a Newcastle ellen az utolsó percekben. Futott, üldözte a labdát, fantasztikus volt. Minden embernek megvan a saját karaktere, ez az övé. Volt ugyan, hogy ezért piros lapot kapott, de a Newcastle ellen elképesztő volt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik