FA-kupa: romokban a Pool évadja, Villa-Arsenal a döntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.19. 18:05
null
Gerrard utolsó szezonjában nem tudta trófeához segíteni a Liverpoolt (Fotó: Action Images)
A Liverpool vezetett, mégis 2–1-es vereséget szenvedett az Aston Villától az FA-kupa elődöntőjében. A birminghami gárda lesz a címvédő Arsenal ellenfele a fináléban.

 

Lassan teljesen elszúrja a szezonja végét a Liverpool. A bajnokságban nemrég elérhető közelségbe került a Bajnokok Ligája-indulás, Brendan Rodgers együttese azonban a tizenhat meccses veretlenségi sorozata után a Manchester Unitedtól és az Arsenaltól is kikapott, így távol került az európai topsorozattól. Most pedig az FA-kupa-győzelemnek inthettek búcsút a Mersey partján.

Pedig jól indult a találkozó a citromsárgában futballozó „vörösök” számára. A 30. percben Philippe Coutinho tört be a védők között a tizenhatoson belülre, Raheem Sterling ütempasszát követően pedig Shay Given kapujába emelte a labdát. 0–1

Egészen a 36. percig tartott a Pool előnye, amikor is Christian Benteke egyenlített. A belga csatár a legutóbbi hét meccsén kilencszer volt eredményes. Ezúttal Fabian Delph forintos (fontos?) passzát váltotta gólra. 1–1

A második félidőben pedig a feketelevest is felszolgálta az Aston Villa. Ezúttal Delph volt a befejező, szép akció végén közelről lőtt Simon Mignolet kapujába (2–1). FA-kupa-elődöntőben legutóbb 1990-ben kapott egynél több gólt a Liverpool. Akkor a Crystal Palace-tól szenvedett 4–3-as vereséget.

A vereséget pedig most sem kerülte el a Pool, így kisebb meglepetésre az Aston Villa jutott a címvédő Arsenal elleni döntőbe. A hétszeres kupagyőztes Villa legutóbb 1957-ben nyerte meg az FA-kupát, amelynek fináléjában 2000-ben járt ezt megelőzően.

FA-KUPA
ELŐDÖNTŐ
Aston Villa–Liverpool 2–1
(Benteke 36., Delph 54., ill. Coutinho 30.)
TEGNAP JÁTSZOTTÁK
Arsenal–Reading (II.) 2–1 – h. u.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik