FA-kupa: Mata mentette meg a Manchester Unitedet

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.01.15. 23:00
Az angol labdarúgó FA-kupában a legjobb 32 közé jutásért két párharcban is megismételt mérkőzést játszottak le szerda este. A Manchester United Juan Mata 67. percben rúgott góljával győzött a Wolverhampton ellen, míg a másodosztályú Cardiff hétgólos meccsen nyert 4–3-ra a negyedosztályú Carlisle United otthonában. 

A Manchester United és a Wolverhampton az FA-kupa legjobb 32 csapata közé jutásért vívott első találkozóján nem bírt egymással, de a 0–0-val zárult első meccs után szerdán már eldőlt a párharc.

Ugyan gól megint sokáig nem esett, ám a 67. percben egy villámgyors, nagyjából tíz másodperc alatt végigvezetett kontra végén Juan Mata pimasz emelésével előnybe került a United, amely ezzel meg is nyerte a mérkőzést, s ezzel bekerült a legjobb 32 közé, ahol a Watford–Tranmere párosítás továbbjutója lesz az ellenfele.

MATA GÓLJA

A másik meccsen ezzel szemben bőven potyogtak a gólok: a negyedosztályú Carlisle United már a 7. percben megszerezte a vezetést, azonban a Cardiff a szünetig fordított. A második félidő első húsz percében aztán még mindkét csapat szerzett két gólt, így végül 4–3-as vendéggyőzelemmel ért véget a találkozó.

ANGOL FA-KUPA
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT, MEGISMÉTELT MÉRKŐZÉSEK
Carlisle United (IV.)–Cardiff City (II.) 3–4
Manchester United–Wolverhampton Wanderers 1–0

A győztesek továbbjutottak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik