FA-kupa: hosszabbításos sikerével elődöntős a Chelsea

Vágólapra másolva!
2018.03.18. 20:02
null
Pedro megelőzte Schmeichelt, és befejelte a győztes gólt (Fotó: Chelsea Twitter)
A Chelsea hosszabbításban 2–1-re legyőzte a Leicester Cityt az FA-kupában, ezzel bejutott a sorozat elődöntőjébe. A londoniak a Manchester Unitedhoz, a Tottenhamhez és a Southamptonhoz csatlakoztak a legjobb négy között.

 

Antonio Conte, a Chelsea menedzsere a mérkőzés előtt elmondta, ugyan a csapata szeptemberben és januárban is megszenvedett a Leicester Cityvel a Premier League-ben, át kell lépnie az akadályon, és be kell jutnia az FA-kupa elődöntőjébe. A 2016-os PL-győztes ezúttal sem adta könnyen magát.

A 42. percben Rijad Mahrezt szerelték a vendégek tizenhatosánál, az ellentámadást Willian vezényelte, aki harmincméternyi sprint után pontosan indította a leshatárról kiugró Álvaro Moratát – a spanyol szépen használta ki ziccerét. 0–1

Többet birtokolta a Chelsea a labdát, ám a Leicester így sem játszott alárendelt szerepet, próbálkozásának a 76. percben meg is lett az eredménye: Mahrez megverte emberét a jobb szélen, beadását Jamie Vardy először nem tudta a kapu irányába pöckölni, Iborra lövése kétszer is lepattant, ám Vardy bevágta az egyenlítő találatot (1–1). Az angol válogatott csatár ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 12-szer játszott a bajnokság legjobb hat helyén álló csapat ellen, és összesen 10 gólt szerzett.

Jó iramban zajlott tovább a mérkőzés, mindkét oldalon voltak nagy lehetőségek, gól azonban már nem született a rendes játékidőben, így jöhetett a kétszer tizenöt perc hosszabbítás.

A ráadás első felének a hajrájában a korábbi Leicester-játékos, N'Golo Kanté beadásából Pedro két védőt és Kasper Schmeichelt is megelőzve a kapuba fejelt – mint kiderült, el is döntötte a mérkőzést. 1–2

A találkozó után meg is tartották az elődöntő sorsolását, a Manchester United a Tottenhammel, a Chelsea a Southamptonnal került össze. A találkozókat április 21-én és 22-én rendezik meg a londoni Wembleyben.

ANGOL FA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Leicester City–Chelsea 1–2 (Vardy 76., ill. Morata 42., Pedro 105.) – hosszabbítás után

Korábban
Wigan Athletic (III.)–Southampton 0–2(Höjbjerg 62., Cédric Soares 91.)
Manchester United–Brighton & Hove Albion 2–0 (R. Lukaku 37., Matics 84.)
Swansea City–Tottenham Hotspur 0–3 (Eriksen 11., 62., Lamela 45+1.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik