FA-kupa: csak ráijesztettek a Manchester Cityre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.01. 22:39
null
A meccs két hőse: Leroy Sané (balra) és Sergio Agüero (Fotó: AFP)
A labdarúgó FA-kupa nyolcaddöntőjében a Manchester City ismétlésre kényszerült a másodosztályú Huddersfield ellen, ám annak ellenére, hogy a kis csapat hamar vezetést szerzett az Etihadban, Pep Guardiola együttese fordított, végül pedig könnyed, 5–1-es győzelmet aratott, és utolsóként bejutott a sorozat legjobb nyolc együttese közé.

 

A Manchester City csak gól nélküli döntetlenre volt képes a Huddersfield otthonában a nyolcaddöntőben, így hazai pályán ismétlésre kényszerült. A találkozó pedig nem is kezdődhetett volna rosszabbul a hazaiaknak: Harry Bunn kissé potya ízű góllal – Claudio Bravo védhette volna a lövését – vezetéshez juttatta a másodosztályú együttest.

A vendégek öröme azonban csak rövid ideig tartott tartott, az első játékrész utolsó harmadában ugyanis nyolc perc leforgása alatt Leroy Sané, Sergio Agüero és Pablo Zabaleta is betalált, így már a szünet előtt magabiztos előnyre tett szert a hazai gárda.

A második negyvenöt percben pedig nemcsak megtartotta, növelte is az előnyét: Agüero lőtte meg saját maga második gólját, majd a ráadásban Kelechi Iheanacho is beköszönt, így a Manchester City 5–1-re nyert, és biztosan jutott be a legjobb nyolc közé, ahol a Middlesbrough vár rá.

ANGOL FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, MEGISMÉTELT MÉRKŐZÉS

Manchester City–Huddersfield Town (II.) 5–1 (L. Sané 30., Agüero 35., 73. — az elsőt 11-esből, Zabaleta 38., Iheanacho 91., ill. Bunn 7.)

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Chelsea–Manchester United
Middlesbrough–Manchester City
Tottenham Hotspur–Millwall (III.)
Arsenal–Lincoln City (V.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik