FA-kupa: a Manchester City hat év után újra a döntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.06. 20:25
null
Kyle Walker örülhet, hogy ezt az esetet megúszta egy sárga lappal (Fotó: AFP)
A Manchester City Gabriel Jesus góljával 1–0-ra legyőzte a Brightont az angol labdarúgó FA-kupa elődöntőjében a Wembley Stadionban, és bejutott a sorozat fináléjába.

A Manchester City esélyeshez méltóan kezdte a meccset, a kezdéstől fogva irányította a játékot, Gabriel Jesus révén már a negyedik percben megszerezte a vezetést. Ezután is a Premier League bajnoka volt fölényben, de ahogy nem jött újabb gól, egyre inkább elfogyott Pep Guardiola gárdájának lendülete.

Kiegyenlítetté vált a játék, a Brighton egyre többször került helyzetbe. A 32. percben Kyle Walker és Alireza Dzsahanbahs összetűzésbe került egymással, mindketten sárga lapot kaptak. Pedig a City védője jól látható fejelő mozdulattal fenyegette az iránit, a brightoniak szerint ki kellett volna állítani Walkert.

Guardiola együttese a második félidőben sem tudta felidézni ugyanazt a lehengerlő játékot, amit az első percekben mutatott, a spanyol edző ideges mozdulatokkal reagált a csapatától ritkán látható fejetlenségre. A Brighton ugyan teremtett helyzeteket, ezek egyikét sem váltotta gólra, pedig Ederson sem volt a legjobb formában.

A győzelem meglett, az FA-kupát legutóbb 2011-ben, összesen eddig ötször megnyerő City 2013 után újra döntőt játszhat, ellenfele pedig a Watford vagy a Wolverhampton lesz.

ANGOL FA-KUPA
ELŐDÖNTŐ
Manchester City–Brighton & Hove Albion 1–0
(Gabriel Jesus 4.)

VASÁRNAP JÁTSSZÁK
17.00: Watford–Wolverhampton Wanderers

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik