FA-kupa: A játékunkban nem volt benne a gól - Ferguson

Vágólapra másolva!
2013.04.01. 17:28
null
Ugyan Hernándeznek volt egy nagy helyzete, Ferguson nem érezte elég gólveszélyesnek csapatát (fotó: Action Images)
A labdarúgó FA-kupa negyeddöntőjének megismételt mérkőzésén a Chelsea Demba Ba góljával 1–0-ra legyőzte a Stamford Bridge-en a Manchester Unitedet, így továbbjutott a legjobb négy közé. Alex Ferguson, az MU menedzsere a találkozó után arra utalt, hogy a manchesteri összecsapáson kellett volna eldönteniük a párharcot. Mérkőzés utáni reakciók.

 

Rafa Benítez, a Chelsea ideiglenes menedzsere: – Nagyon elégedett vagyok, mert a játékosok remekül dolgoztak. A Manchester United nagyon jó csapat és jól teljesítettünk. Megvolt a kellő egyensúly a védelem és a középpálya között, és ugyan egy-két szereléssel többet kellett volna bemutatni, de a játékunk jó volt. Dembe Ba fantasztikus gólt szerzett, de mindenkivel elégedett lehetek. Petr Cech bemutatott néhány nagy védést, összességében viszont megérdemeltük a győzelmet.

Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere: – Beszéltünk a meccs előtt Demba Báról, ráadásul a játékosaimnak tapasztalata is volt a tudásáról, hiszen korábban a Newcastle színeiben már játszott ellenünk, mégis elaludtunk, és hasonló gólt szerzett, mint korábban. A kontráik – különösen Mata és Hazard révén – gondot okoztak, és szerencsére nem kaptunk újabb gólt, de sajnos a saját játékunkban nem láttam a gólszerzés lehetőségét. Az előző mérkőzés szünetében néggyel kellett volna vezetnünk, és a mai első félidő is rendben volt, nem igazán jelentettek nagy veszélyt számunkra, de ahogy lenni szokott, a gól megváltoztatta a meccset.

Petr Cech, a Chelsea bravúrosan védő kapusa: – Nagyszerű győzelmet arattunk. A kupának csak egy elhódítási módja van: ha megnyered a mérkőzéseidet, és ma ennek megfelelően teljesítettünk. Szeretjük a Wembleyt, tiszteljük az FA-kupát, és mindig nyerni szeretnénk. A [Hernández fejese utáni] védésemről csak annyit, hogy remek labda érkezett be az ötösön belülre, és olyan gyorsan váltottam oldalt, ahogy csak tudtam, valamint feltettem a kezem, hogy elakadjon a labda, szerencsére sikerrel jártam.

Demba Ba, a Chelsea győztes góljának szerzője: – A Newcastle-ben szereztem már hasonló gólt a Manchester United ellen, mint most. Briliáns passzt kaptam. Ez a győzelem önbizalmat adhat számunkra a szezon hátralévő részére.

FA-KUPA-NEGYEDDÖNTŐ, MEGISMÉTELT MÉRKŐZÉS
Chelsea–Manchester United 1–0 (0–0)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik