FA-kupa: a Chelsea tinédzsere első lövéséből betalált

Vágólapra másolva!
2016.01.10. 16:55
null
Ruben Loftus-Cheek gólja bebiztosította a Chelsea továbbjutását (Fotó: Action Images)
A Chelsea 2–0-ra legyőzte a Scunthorpe Unitedot az FA-kupa 3. fordulójában. Az első gólt a Guus Hiddink irányítása alatt megtáltosodó Diego Costa, a másodikat pedig a 19 éves Ruben Loftus-Cheek szerezte. A Tottenham és a Leicester City 2–2-t játszott, jöhet az ismétlés Leicesterben.

Diego Costa Guus Hiddink irányítása alatt három meccsen négy gólt szerzett, amíg pedig José Mourinho volt a Chelsea menedzsere, 20 meccsen jutott ugyanennyi találatig ebben a szezonban.

A 19 éves Loftus-Cheek a 11. meccsén szerepelt a Chelsea első csapatában, és első, kaput eltaláló lövéséből gólt szerzett.

Loftus-Cheek gólja


A forduló rangadójának számító Tottenham–Leicester City találkozó nyolcadik percében vezetést szerzett a Tottenham, de a PL-ben remeklő Leicester nem adta könnyen magát. Sőt, a bajnokságban ebben a szezonban csak egyszer pályára lépő Marcin Wasilewski és a japán Okazaki Sindzsi révén a második félidő elején a vezetést is átvette.

Úgy tűnt, Claudio Ranieri együttese legyőzi a Tottenhamet Londonban, ám Robert Madley játékvezető a hajrában a Nathan Dyer kezére pattanó labdát látva tizenegyest ítélt a hazaiak javára, és hiába vetődött jó irányba Kasper Schmeichel, Harry Kane elintézte, hogy a mérkőzést megismételjék.

A Premier League-ben a kiesés elől menekülő Swansea City 3–2-re kikapott a negyedosztályú Oxford City otthonában, és már a 3. fordulóban búcsúzott. A walesiek az első félidő végéig előnyben voltak, de az Oxford a szünet előtt és után is betalált, s az 59. percben már kettővel vezetett. Bafétimbi Gomis révén egy gólra felzárkózott a Swansea, ám egyenlíteni nem tudott.

A Sunderland, a Southampton, a Norwich és a Newcastle után a Swansea az ötödik Premier League-csapat, amely kiesett a 3. körben, igaz, a másik négy gárda élvonalbeli riválistól kapott ki.

FA-KUPA
3. FORDULÓ
Carlisle United (IV.)–Yeovil Town (IV.) 2–2
(Grainger 25., Ellis 76., ill. Zoko 71., Jeffers 93.)
Chelsea–Scunthorpe United (III.) 2–0 (D. Costa 13., Loftus-Cheek 68.)
Oxford United (IV.)–Swansea City 3–2 (Sercombe 45. – 11-esből, Roofe 49., 59., ill. J. Montero 23., Gomis 66.)
Tottenham Hotspur–Leicester City 2–2 (Eriksen 8., Kane 89. – 11-esből, ill. Wasilewski 19., Okazaki 48.)
Cardiff City (II.)–Shrewsbury Town (III.) 0–1 (Mangan 62.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik