Nemzetisport.hu 2013.02.27 22:38 Frissítve: 2015.01.24 03:34

FA-kupa: a Chelsea-nek nem okozott gondot a Middlesbrough

Az angol labdarúgó FA-kupa utolsó nyolcaddöntőjében a Premier League-ben negyedik Chelsea idegenben 2–0-s győzelmet aratott a másodosztályban hetedik Middlesbrough ellen, így bejutott a negyeddöntőbe, amelyben a Manchester United lesz az ellenfele.

 

Ramires lövése a Chelsea szempontjából jól pattant meg Fernando Torresen (Fotó: Action Images)

A Middlesbrough és a Chelsea több mint négy év után találkozott újra tétmérkőzésen, hiszen már negyedik esztendeje nincs egy osztályban a két csapat, és a kupában sem sodorta egymás útjába a sors a feleket. Az bizakodással tölthette el a „kékek" szurkolóit, hogy a két csapat legutóbbi öt összecsapásán egyetlen gólt sem kapott a Chelsea, ellenben lőtt tizenhármat, s mindegyik mérkőzést megnyerte.

A találkozó első húsz percében a tartalékos összeállításban pályára lépő Chelsea akarata érvényesült. A vendégek többet birtokolták a labdát, és több támadást is vezettek, mint a Middlesbrough, igazán nagy helyzetig azonban nem sikerült eljutniuk.

A folytatásban a hazaiak felvették a mérkőzés ritmusát, a 26. percben McDonald fejelt Cech kapuja mellé egy jobb oldali beadást követően, majd a 40. percben Carayol átlövését csak üggyel-bajjal hárította a cseh kapus.

A második félidő elején magasabb sebességi fokozatra kapcsolt a Chelsea, aminek az 51. percben meg is lett az eredménye. Benayoun készítette le a labdát a tizenhatos előterében tartózkodó Ramiresnek, aki egy igazítás után úgy lőtt a kapu jobb felső sarkába, hogy lövése még Fernando Torres hátán is megpattant. Egy perccel később újabb gólszerzési lehetőség nyílt a vendégek előtt, ám Oscar lövése elsuhant a kapu előtt, míg az 58. percben Torres a kapu fölé bombázott.

A folytatásban a Middlesbrough játékából továbbra is hiányzott a kreativitás és az átütőerő, így helyzetekig sem jutottak el a hazaiak.

Ellentétben a Chelsea-vel. A 72. percben a csereként pályára lépő Eden Hazard tekerése még mellé szállt, egy perccel később azonban parádés összjáték végén eldöntötte a mérkőzést a Chelsea.

Hazard játszotta meg a tizenhatos előterében álló Oscart, a brazil játékos gyönyörű mozdulattal visszasarkazta a labdát a büntetőterületre betörő belga középpályás elé, aki a nála is jobb helyzetben lévő Victor Moseshez továbbított, a nigériai támadó pedig öt méterről az üres kapuba passzolt.

A hajrában a Chelsea-játékosok koncentrációja alábbhagyott, így a Borónak voltak lehetőségei a szépítésre, ezekkel azonban nem élt, így a „kékek" jutottak a negyeddöntőbe. Rafa Benítez csapatának ellenfele a legjobb nyolc között a Manchester United lesz.

 

FA-KUPA, NYOLCADDÖNTŐ
Middlesbrough–Chelsea 0–2
(Ramires 51., Moses 73.)

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Everton–Wigan Athletic           március 9., 13.45
Manchester City–Barnsley (II.)            március 9., 18.30
Millwall (II.)–Blackburn Rovers (II.)    március 10., 15.00
Manchester United–Chelsea         március 10., 17.30

2020.02.22 17:19:39

Angol labdarúgás M. G.

Pep Guardiola csapatának a tizenegyes megint büntetés volt, ám aztán jött a sorsdöntő csere…

2020.02.21 21:10:27

Angol labdarúgás H. D.

Olivier Giroud és Marcos Alonso is betalált, Frank Lampard megint nyert José Mourinho ellen.

2020.02.21 12:19:50

Angol labdarúgás T. I.

A portugál szélső igazi elitklubhoz csatlakozott az Espanyol ellen szerzett triplájával.

2020.02.19 20:01:39

Angol labdarúgás H. D.

A West Ham United szinte semmilyen ellenállást nem tanúsított, két góllal nyert a címvédő.

2020.02.18 22:07:07

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „A mobil eszközök világában a nagy sportesemények az egyedüliek, amelyek ilyen magas nézettséget tudnak elérni, illetve egy időben, egyszerre tudnak eljutni több speciális célcsoporthoz is.”