Everton: a rekordigazolás Lukaku öt évre írt alá - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.30. 21:44
null
Romelu Lukaku az Everton történetének legdrágább igazolásává avanzsált (Fotó: evertonfc.com)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Everton megvette a Chelsea 21 éves belga válogatott csatárát, Romelu Lukakut.

 

A világbajnokságon a belga válogatottal negyeddöntőbe jutó támadó számára nem lesz ismeretlen a Goodison Park közege, hiszen az előző idényt kölcsönben a liverpooli együttesnél töltötte, ahol 31 bajnokin 15 gólig jutott.

Lukaku ötéves szerződést kötött a Mersey-parti csapattal, amely 28 millió fontot fizetett érte. Ez egyben azt is jelenti, hogy új átigazolási klubrekordot döntött az Everton, ezt megelőzően egy másik belga játékos, Marouane Fellaini 15 millió fontos vételára jelentette a csúcsot.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatértem az Evertonhoz. Fantasztikus élményekkel töltött el az előző szezon, nagyszerű a kapcsolatom a menedzserrel, az elnökkel, a szakmai stábbal, a játékosokkal és a szurkolókkal is. Alig várom, hogy ismét belevágjunk, és sikeres szezont várok” – nyilatkozta az átigazolás bejelentését követően Romelu Lukaku.

Bill Kenwright klubelnök elmondása szerint Lukaku szerződtetése kiemelt fontosságú volt:

„Romelunak óriási szerepe van Roberto [Martínez] és az Everton kirakósában, és senki nem boldogabb nálam, hogy a 11 hónapos küldetés ma az ebédnél véget ért, hála minden résztvevő óriási erőfeszítéseinek. Beleértve ebbe Romelut, az ügynökét, a Chelsea-t és természetesen Robertót is.”

„Romelu Lukakut az Everton játékosaként köszönteni olyan hír, amelyre minden szurkoló várt – örült korábbi játékosa végleges megszerzésének Martínez. – Tudjuk, hogy Romelu még mindig egy fiatal srác, a benne rejlő lehetőségek egészen különlegesek. Alig várjuk, hogy lássuk nálunk játszani, és fejlődni futballistaként a következő szezon során.”

„Rom érkezése több mint egy igazolás. A kemény munka gyümölcse, amit azért tettünk meg, hogy megszerezzük azt a játékost, akit akartunk. Ez egy nagy pillanat az Everton történelmében, és a tökéletes út, hogy a csapatot felkészítsük a következő szezonra.”

Lukaku, aki a 10-es számot viseli majd az együttesben, hamarosan visszatér Belgiumba a következő pár napra, de még Leon Osman vasárnapi búcsúmérkőzése előtt visszatér a Goodison Parkba.

Romelu Lukaku további öt évig ünnepelhet az Everton mezében (Fotó: Action Images)
Romelu Lukaku további öt évig ünnepelhet az Everton mezében (Fotó: Action Images)



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik