nemzetisport.hu 2016.04.03 15:00 Frissítve: 2016.04.03 15:16

Everton: Muhamed Besic szavak helyett a pályán bizonyítana

A Ferencváros és a Hamburg korábbi, az Everton jelenlegi futballistája, Muhamed Besic a sarajevotimes.com-nak adott interjút csapata Manchester United elleni mérkőzését megelőzően. A védőként és középpályásként is bevethető bosnyák játékos örül új szerződésének, és reméli, teljesítményük a „pályán fog majd beszélni”.

 

„Nagyon szeretem Angliát, ezért is választottam azt, hogy ide szerződök – mondta a korábban Németországban és Magyarországon is megforduló futballista. – Rengeteget tanultam. Úgy gondolom, a szurkolók kedvelnek, mert imádok szerelni. Angliában, ha szerelsz egyet, a közönség ünnepel, ez pedig nagyon tetszik. Mindig nagyszerű, ha jó a kapcsolatod a szurkolókkal.”

„Mindig is a védekező oldalon voltam, de az itteni mester úgy véli, ennél többre is képes vagyok. Neki köszönhetően sokat fejlődtem, és most már talán nem csak a szereléseim miatt vagyok a csapatban – tette hozzá Besic, majd kitért arra, miben segített még neki az edzője. – Jó, ha szenvedélyes az edző, de a menedzser megtanított arra, hogy egy kicsit higgadtabb legyek, és a játékra koncentráljak.”

A 2014-es világbajnokság után a Ferencvárost elhagyó futballista nemrégiben írt alá új szerződést a liverpooli csapatnál.

„Nagyon örülök, hogy új szerződést köthettem egy Everton-szintű csapattal. Másfél éve vagyok a csapatnál, és büszkévé tesz, hogy új egyezséget ajánlottak. Amikor először megérkeztem, nehéz volt itt számomra, de most már otthon érzem magam. A szurkolók, a menedzser, a stáb és a csapattagok mind szívélyesen fogadtak, ami nagyon boldoggá tett. Nagyon könnyű volt a helyzetem, amikor hallottam az új lehetőségről, egyértelmű volt, hogy maradni akarok, és alá szeretném írni az új szerződést.”

„Ha az emberek megnézik a korábbi és a mostani játékomat, úgy vélem, látható, hogy számos területen rengeteget fejlődtem. Ugyanakkor még mindig alkalmazkodom a ligához, és keményen kell dolgoznom, a legjobbamat nyújtva. Mindig arról beszélünk, mit szeretnénk elérni: nemzetközi kupaszereplés és egyebek. A pályán kell megmutatnunk. A következő bajnokikon és az FA-kupa elődöntőjében remélem, a pályán tudunk »beszélni«” – zárta mondandóját a bosnyák futballista.

PREMIER LEAGUE
32. FORDULÓ

Manchester United–Everton 17.00

2019.12.07 18:11:31

Angol labdarúgás M. G.

Guardiola csapatát szétkontrázta a United az első 30 percben, a címvédő csak szépíteni tudott.

2019.12.04 20:55:42

Angol labdarúgás M. G.

Jürgen Klopp a kispadra tette Szalahot és Firminót, a listavezető így is lelépte városi riválisát.

2019.12.04 12:57:18

Angol labdarúgás B. L.

A portugál a Tottenham trénereként tért vissza az MU otthonába, de csapata nem bírt Rashforddal.

2019.11.23 18:15:50

Angol labdarúgás M. G.

A londoniak vezettek az Etihadban, ám a címvédő, ha verejtékesen is, de begyűjtötte a fontos három pontot.

2019.11.10 12:00:34

Angol labdarúgás H. D.

A kérdéses szituációkból rosszul jött ki a Manchester City, amely két góllal kikapott az Anfielden.