Elfogadták a 35 millió fontos ajánlatot Fabregasért - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2011.08.11. 13:26
null
Fabregast a Sport már Barca-mezben ábrázolta
Címkék
Angol sajtóértesülések szerint az Arsenal elfogadta az FC Barcelona ajánlatát Cesc Fabregasért. A katalán középpályás 35 millió fontért válthat klubot – akár már a mai nap folyamán. A befolyt összegből Arsene Wenger menedzser a védelmet erősítheti meg: Scott Dann, Phil Jagielka vagy Gary Cahill érkezhet az Emiratesbe.

Beadta a derekát Arsene Wenger vagy csak simán rájött, hogy nem lehet többet kisajtolni a Barcelonából Cesc Fabregasért. Angliai médiumok egybehangzóan állítják, hogy a francia menedzser rábólintott az FC Barcelona 35 millió fontos ajánlatára a katalán játékosért, aki már nagyon elvágyódott az Arsenaltól. Pontosabban, visszavágyott nevelőegyesületébe.

Ez az összeg már magában foglalja azt az ötmillió fontot, amit a játékos saját zsebéből fizet ki, hogy távozzon, ellenben nincs benne az a hírek szerinti másik közel ötmillió, amit Fabregas jövőbeli sikereinek függvényében kaphat a klub. A Barcelona játékerejét ismerve, ez az összeg közel lesz a maximumhoz.

Az El Mundo Deportivo már részleteket is megszellőztetett Fabregas új szerződésével kapcsolatban, a spanyol újság szerint 2016-ig ír alá a középpályás.

Az idő már sürgette az Arsenalt, amely, ha játszatná Fabregast az Udinese elleni BL-selejtezőben (és továbbjut a csapat...), akkor a Barcelonának már nem lenne lehetősége, hogy benevezze a legrangosabb európai kupába a középpályást. Ergo, csökkenne Fabregas piaci értéke, kevesebbért lehetne eladni.

NASRI IS MEGY
A londoniaknál Samir Nasri is közel áll ahhoz, hogy távozzon. A hírek szerint ő 22 millió fontért lehet a Manchester City játékosa, ahol heti 200 ezer fontot kereshet.

Fabregas azonban már többször is kijelentette, hogy szeretne visszatérni Barcelonába, ahonnan 2003-ban szerződtette őt az Arsenal – ingyen. Wenger pedig belátta, hogy így nincs értelme itt tartani a játékost, akin a londoniak így igen jól keresnek/kerestek.

A BBC a klubhoz közelálló forrásokra hivatkozva írja, hogy a befolyt összegből Arsene Wenger a védelmet erősítené meg: Scott Dann, Phil Jagielka vagy Gary Cahill érkezhet az Emiratesbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik