Egy góllal nyert a Manchester United a crawleyi hősök ellen

Vágólapra másolva!
2011.02.19. 20:18
null
Obertan és a Manchester United nagyon megszenvedett a kiváló Crawley Town ellen (Fotó: Action Images)
A Manchester United csupán egyszer talált be hősiesen küzdő ötödosztályú riválisa, a Crawley Town kapujába az FA-kupa nyolcaddöntőjében az Old Traffordon, de Wes Brown fejes gólja is elég volt a továbbjutáshoz. A kiscsapat jól helytállt (a 92. percben a keresztlécet is eltalálta), s emelt fővel távozhat fennállása legnagyobb mérkőzése után az MU otthonából.

Sir Alex Ferguson kilenc helyen változtatott az egy hete a Manchester Cityt 2–1-re legyőző csapatán, az akkori kezdőből csak John Oˆ’Shea és Anderson őrizte meg a helyét. Az MU Lindegaard – Rafael, Brown, O’Shea, Fabio – Gibson, Carrick, Anderson – Bebé, Obertan, Hernández összeállításban kezdett ötödosztályú riválisa ellen, a kispadon a múlt héten csodagólt szerző Wayne Rooney ült biztosítéknak.

A Crawley Townt (amely erre a találkozóra speciális mezszponzori szerződést kötött a The Sun bulvárlappal) 9000 szurkolója kísérete el az Old Traffordra, ez négyszer annyi, mint a kiscsapat átlagos hazai nézőszáma. A klub történetének legnagyobb mérkőzésén az alap emberek közül sérülés miatt nem szerepelhetett Scott Neilson középpályás.

A gárda cseppet sem tűnt meglepődöttnek, az első 25 percben csak a Crawley jegyzett kapura lövést (előbb Ben Smith lőtt 26 méterről a bal felső sarok mellé, majd Dannie Bulman fejelt középről Anders Lindegaard kezébe), és egyáltalán nem jött ki a két gárda közötti négyosztálynyi különbség.

A gólt azonban a Manchester United szerezte meg, a 28. percben bal oldali szöglet után Darron Gibson ívelt a kapu elé, Wes Brown pedig fejjel a bal alsó sarokba csúsztatta a labdát. 1–0 Ez volt a 2500. Manchester United-gól Sir Alex Ferguson vezetése alatt.

Az eredmény a szünetig nem változott, a meccs előtt az ellenfélről udvariasan nyilatkozó, de minden bizonnyal könnyebb találkozóban bízó Ferguson az Obertan, Hernández, Bebé csatárhármas mellé Rooneyt is beküldte.

A második félidőt ennek ellenére a Crawley kezdte jobban, továbbra is talpraesetten játszott a holland kapussal (Michel Kuipers) és argentin középpályással (Sergio Torres) felálló vendég csapat. Az MU támadósorát határozott védőmunkával tartották kordában, Rooneynak húsz perc kellett ahhoz, hogy egyáltalán kapura tudjon fordulni – lövése jócskán a kapu fölé szállt.

A 71. percben óriási egyenlítési lehetőséghez jutott a Crawley: Richard Brodie elfutott a bal szélen, az alapvonal mellől középre lőtt, ahol a kaputól 13 méterre üresen álló David Hunt kapásból próbálkozott, de labdája mellément. Három perccel később Matt Tubbs ollózással próbálkozott a kaputól hét méterre, de labdája a kapu fölé szállt.

A manchesteri hívek hiába várták a nagy rohamokat a túloldalon, a United a későbbiekben sem tudta ráerőltetni akaratát a meccsen a labdát 53 százalékban birtokló Crawley Townra, sőt Brodie a 92. percben szöglet után a keresztlécre fejelt!

Bár az ötödosztályú kiscsapat nem szerzett gólt, játékosai és szurkolói emelt fővel búcsúzhattak az Old Traffordról és az FA-kupa küzdelmeitől.

FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ (5. FORDULÓ)
Manchester United–Crawley Town (V.) 1–0 (W. Brown 28.)
KORÁBBI EREDMÉNYEK
Birmingham City–Sheffield Wednesday (III.) 3–0 (Beausejour 6., Martins 17., David Murphy 53.)
Stoke City–Brighton&Hove Albion (III.) 3–0 (Carew 14., Walters 22., Shawcross 43.)
4. FORDULÓ, MEGISMÉTELT MÉRKŐZÉS
Chelsea–Everton 1–1 (Lampard 103., ill. Baines 119.) – tizenegyesekkel 3–4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik