Edzőváltás: 16 hónap után menesztette Puelt a Leicester City

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.24. 11:58
null
Claude Puel 2017 októbere óta vezette a Leicestert (Fotó: AFP)
A Crystal Palace-tól elszenvedett szombati, hazai, 4–1-es vereséget követően a Leicester City vezetése menesztette Claude Puel menedzsert. Ez már sorozatban a negyedik hazai zakó volt, a klubnál ilyen rossz PL-szériára 2000 januárja óta nem akadt példa.

 

Az 57 éves szakember 2017. október 25-én, Craig Shakespeare helyére érkezett az angol csapathoz, és a 18. helyről a 9. pozícióba vezette úgy, hogy az idény utolsó 14 bajnokija közül mindössze hármat sikerült megnyerni.

Bár úgy tűnt, Puel a nyáron távozik, végül maradt, de a Leicester nem tudott elmozdulni a középmezőnyből. 27 forduló után kilenc győzelemmel, öt döntetlennel és tizenhárom vereséggel, 32 ponttal a 12. helyen áll.

2019-ben azonban csupán egy bajnokit nyert meg (azt is január elsején az Everton vendégeként), azóta egy döntetlen és öt vereség a mérlege. Plusz egy FA-kupa-búcsú a negyedosztályú Newport County ellen.

Az Independent azt írta, hogy az angol fogadóirodáknál a Celtic menedzsere, Brendan Rodgers, a Burnley csapatát vezető Sean Dyche, illetve a Huddersfield Towntól januárban menesztett David Wagner az esélyes a posztra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik