Edzősors: Van Gaal Manchesterből vonul vissza

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.03.20. 09:24
null
Louis van Gaal és második felesége, Truus
A Manchester United az utolsó csapata Louis van Gaalnak, a holland labdarúgóedző ugyanis bejelentette, visszavonul, amikor munkája véget ér az Old Traffordon.

 

„Biztos vagyok benne, hogy ez az utolsó munkahelyem. Szeretném megadni a gyermekeimnek, az unokáimnak és a feleségemnek azt a figyelmet, amit megérdemelnek” – nyilatkozta a 63 éves tréner.

A kiváló szakember az Ajax Amsterdamban kezdte edzői pályafutását, 1995-ben Bajnokok Ligáját nyert egy rendkívül fiatal együttessel, később a Barcelonát és a Bayern Münchent is irányította.

„Hatalmas megtiszteltetés a Manchester United edzőjének lenni, korábban a legjobb spanyol és német csapatot is vezethettem, azt hiszem, ez nem sok trénernek adatik meg” – mondta Van Gaal, akit 2017-ig köt szerződés a vörös ördögökhöz.

Jelenlegi időszakát „építkezésnek” nevezte Manchesterben, ugyanakkor a következő idényekben már a bajnoki cím és a Bajnokok Ligája elhódítása a célja.

A holland válogatottal az egy évvel ezelőtti brazíliai világbajnokságon bronzérmes Van Gaal hozzátette, visszavonulását követően a portugáliai Algarvében telepedik le második feleségével, Truusszal.

„Van egy igazi kis paradicsomom Portugáliában, golfozni fogok, fantasztikus ételeket eszem majd. Kiváló borok vannak, gyönyörű a tengerpart és nagyszerű az időjárás” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik