David de Gea a Manchester Unitedé

Vágólapra másolva!
2011.06.29. 12:14
null
Sir Alex Ferguson üdvözölte De Geát (Fotó: manutd.com)
Címkék
A Manchester United hivatalos honlapján jelentette be David de Gea átigazolását az Atlético Madridtól, a kapus ötéves szerződést kötött az angol klubbal. A BBC szerint a „vörös ördögök” 18.9 millió fontot fizetnek a spanyol játékosért.

Az Atlético Madridban nevelkedett kapus hétfőn esett át az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd szerdán aláírta ötéves kontraktusát. A 20 éves kapus 2009 szeptemberében mutatkozott be a felnőtt csapatban, a Porto ellen 2–0-ra elvesztett BL-mérkőzésen, azóta Európa-ligát és Európai Szuperkupát nyert (2010) a madridi együttessel. A spanyol felnőtt válogatottban még nem mutatkozott be, de az U17-esekkel és az U21-esekkel is nyert Európa-bajnokságot.

EDDIGI LEGDRÁGÁBB KAPUSOK

Gianluigi Buffon – 32.6 millió font

Angelo Peruzzi – 10.5 millió font

Craig Gordon – 9 millió font

Fabien Barthez – 7.8 millió font

Gianluca Pagliuca – 7.5 millió font

„Büszkeséggel tölt el, hogy idekerültem, alig várom, hogy pályára léphessek az MU mezében – mondta De Gea a MUTV-nek. – Ha Manchester United szintű klub jelentkezik be érted, nyilvánvaló, hogy nagyon boldoggá tesz. Amint megtudtam, hogy figyelemmel követik a teljesítményemet, sokkal keményebben dolgoztam, hogy megmutassam, mit is tudok. Óriási megtiszteltetés, hogy a United, alkalmazásába kerültem, igyekszem a legjobb formámmal hozzájárulni a csapat sikereihez."

A nemrég a dániai U21-es Eb-n aranyérmet szerző 20 esztendős kapus a United harmadik nyári igazolása Phil Jones és Ashley Young után, a kerethez júliusban csatlakozik. De Gea a nyáron visszavonult Edwin van der Sar helyére érkezett a manchesteriekhez, akik ezen a nyáron eddig több mint 50 millió fontot költöttek új játékosokra.

DAVID DE GEA - NAGY VÉDÉSEK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik