Nemzetisport.hu 2012.12.27 07:35 Frissítve: 2015.01.07 01:01

Chelsea: Torres ékpárjának vinné Villát Benítez

Az angol Chelsea labdarúgócsapatánál már januárban összeállhat a Fernendo Torres, David Villa spanyol csatárpáros, legalábbis ezt tervezi az együttes spanyol menedzsere, Rafa Benítez. Persze mindez önmagában nem lenne elég, ha nem sikerülne megnyernie az ügynek Roman Abramovics tulajdonost, aki angol lapértesülések szerint nemcsak áldását, hanem 14-15 millió euró közötti összeget is szánna a vételre.

A spanyol válogatottból már jól ismerik egymást, bár együtt ritkán vannak a pályán (Fotó: Action Images)

 

Villa jelenlegi klubjánál, a spanyol FC Barcelonánál kerek perec kijelentették azonban, hogy a támadó nem eladó. Szerződése még másfél idényre köti őt.

A spanyol válogatottsági gólrekorder egyelőre szabadságát tölti, és nem nyilatkozott az ügyben, beszélt viszont az ügyeit intéző menedzser.

„Mindig is röppentek fel hírek Daviddal kapcsolatban, ami érthető, hiszen nagyszerű csatár, de az ő sorsáról most előbb a Barcelona dönt. Élő szerződése van a klubbal, amit David tiszteletben tart – mondta Víctor Onate, majd azért ennél egy picit továbbment. – Természetesen szeretne a mostaninál több lehetőséget kapni, és ha ez nem változik, akkor már januárban, vagy júniusban el kell nekünk is gondolkodnunk a folytatásról. Ha a Barcelonánál nem számítanak rá, akkor megnézzük a Premier League-ből érkező ajánlatokat.”

A Chelsea előtt többet között a Liverpool és a Tottenham, legutóbb már az Arsenal érdeklődéséről is beszámolt az angol sajtó. Bár Beníteznek az első ütőkártyája Villa lenne, azért ő is több vasat tart a tűzben. A spanyol szakember honfitársa után André Schürrle (Bayer Leverkusen), Demba Ba (Newcastle) és Romelu Lukaku (West Bromwich Albion) nevét írta ki magának erősítés gyanánt.

2020.05.25 12:01:21

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (KÉPES SPORT)

„Hét-nyolc évesen csatárt játszottam, és mindig Michael Owennek képzeltem magam.”

2020.05.26 14:38:31

Angol labdarúgás NAGY PÉTER

Szálas Zoltán az angol futballisták különleges étrendjéről, a Premier League-ben megszokott menetrendről és a gyökeresen megváltozott körülményekről.

2020.05.18 22:55:07

Angol labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A rászakadt jólét és luxus torzíthatja az egyéniségét.

2020.05.09 11:13:39

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (Képes Sport)

A Liverpoollal megnyerte a BL-t és a klubvilágbajnokságot, alanyi jogon az Afrika legjobbjának járó díjat.

2020.05.08 23:22:52

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elegendő indok-e, hogy cirkusz kell a négy fal közé zárt, egyre fáradó népnek?