Chelsea: Terry sztorija elárulja, milyen edző Mourinho

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.16. 19:35
null
John Terry remek kapcsolatot ápolt José Mourinhóval a Chelsea-nél (Fotó: AFP)
Érdekes történetet elevenített fel John Terry, a Chelsea korábbi futballistája a visszavonult sznúkerjátékossal, Stephen Hendryvel közös beszélgetés során az Instagramon. A főszereplő: José Mourinho.

 

Terry Mourinho második londoni időszakából mesélt el egy történetet, amely megmutatja, hogyan próbálta a portugál jobb teljesítményre bírni játékosait.

„A megnyert bajnoki cím után visszatértünk a felkészülésre, de az első napon Gary Cahill és én folyton eladtuk a labdát. Erre ő megállította az edzést. Azt mondta, ha még egyszer hibázunk, fogja magát, és 100 millió fontot költ új védőkre. Egymásra néztünk, és azt mondtuk: húha. Szóval az első napon elkezdtünk odapakolni mindenkinek, a tempó felpörgött, mindenki odarúgott a másiknak. Az edzés után odajött hozzánk, és azt mondta: »Ezért lesztek ti a kezdőjátékosok ebben az idényben.« Pontosan tudta, mit csinál, négy lépéssel járt mindenki más előtt.”

„Pontosan tudta, mikor kell piszkálnia, és mikor kell békén hagynia valakit. Még a legkisebb dolgokra is odafigyelt. Ültem otthon, és egyszer csak kaptam tőle egy üzenetet, hogy »Hihetetlen voltál ma az edzésen, te vagy az én emberem, szeretlek, kapitány.« Te meg csak ott ülsz, és annyit mondasz: »Ez hihetetlen!«”

„Remek volt tehát a kapcsolatunk, de néha megállt bennem az ütő miatta, ahogy valószínűleg a többiekben is. Volt, hogy egyszerűen semmit nem kaptunk tőle. Elsétált melletted, nem mondott semmit, átnézett rajtad, te meg azt hitted, felbosszantottad valamivel. Talán valami rosszat írtam neki? Megnézed az üzeneteidet, és nyugtázod, hogy ott minden rendben van. Az edzés után meg odajött: »Ezért vagy te a kapitányom, csak szükséged volt egy kis lökésre.«

A ma már a Tottenhamet irányító Mourinho és az Aston Villa segédedzőjeként dolgozó Terry három bajnoki címet, egy FA-kupát, három Ligakupát és egy Community Shieldet nyert közösen Londonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik