Chelsea: „Talán kiülök a sarokra, és iPaden nézem a meccset”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.06. 19:20
null
Ha José Mourinhón múlik, eltiltása ellenére is besétál a stadionba (Fotó: Reuters)
A botladozó Chelsea szombaton a Stoke City ellen lép pályára az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, José Mourinho azonban eltiltása miatt nem lehet ott a kispadon. A menedzser a stadionba sem teheti be a lábát, ennek kapcsán érdekes ötlettel állt elő, amikor az újságírók arról kérdezték, hol nézi meg a mérkőzést.

 

Mint arról beszámoltunk, az angol Labdarúgó-szövetség (FA) pénzbüntetéssel sújtotta a Chelsea menedzserét, José Mourinhót, és életbe léptette egy mérkőzésre szóló eltiltását, így a portugál nem lehet ott a Stoke elleni bajnokin.

Az eltiltás egyébként magában foglalja Mourinho kizárását az arénából, és hivatalosan tanácsot sem adhatna a találkozó alatt, ám mivel az FA nem hallgathatja le a telefonhívásokat, Mourinho ezt a kiskaput kihasználhatja.

A szakember mindenesetre hozta szokásos formáját, amikor az újságírók arról kérdezték, hol nézi majd csapata összecsapását.

„Még nem tudom, hol tekintem meg a találkozót. Lehet, hogy leülök az utca sarkára, és az iPademen nézem, de az is lehet, hogy egyáltalán nem nézem meg, miután nem lehetek kapcsolatban az asszisztenseimmel, akkor meg mi értelme lenne?”

„Az mindenesetre biztos, hogy elutazom a játékosaimmal, ott leszek velük egészen addig a pillanatig, amíg valaki meg nem állít majd – gondolom, ez valahol a stadionnál vagy annak környékén lesz.”

Napvilágot látott az a hivatalos jelentés, amelyben Jonathan Moss, a WHU–Chelsea (2–1) PL-bajnoki játékvezetője írta le, mi történt közte és José Mourinho között a mérkőzés során, amelyet követően a vendégek portugál mesterét ismét elmarasztalta az FA.

„Amikor a kollégáimmal együtt az első félidőt követően elhagytuk a játékteret, és beléptünk a folyosóra, útban az öltözőnk felé Mourinho úr várt minket. Egyértelműen feldúlt állapotban, agresszív stílusban kért rajtunk számon több ítéletet. Javasoltam neki, hogy ezt ne ott tárgyaljuk meg nyilvános helyen, és megkértem Simon Suttont, a WHU biztonsági menedzserét, hogy kísérjen el minket. Mourinho rákérdezett a kezezésre, a lesre és a gólvonalas esetre. Rövid válaszokat adtam a kérdéseire, majd megkértem, hogy hagyja el az öltözőt. Ő erre nem volt hajlandó. Megkértem újra, majd szóltam Sutton úrnak, hogy kísérje őt ki a szobából. Ekkor Mourinho úr különösen heves és agresszív lett, és azt kiabálta, hogy »kib.szott gyenge bírók vagytok... Wenger igazat mondott rólad, kib.szott gyenge vagy«. Ezután mondtam azt Mourinho úrnak, hogy a második félidőben már nem lehet ott a kispadoknál.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik