Chelsea: súlyos pénzbüntetést kapott Mourinho a szövetségtől

Vágólapra másolva!
2015.01.28. 13:38
null
José Mourinho feltette a kezét. De persze nem „azért” <br />(Fotó: Action Images)
Az angol Futballszövetség (FA) szerdán 25 000 fontos pénzbüntetésben részesítette José Mourinhót, a Chelsea menedzserét ama nyilatkozata miatt, amelyikben azt állította: hadjárat folyik csapata ellen, melynek célja, hogy a játékvezetőket ellenük fordítsa. Figyelem: ez még nem a tegnapi tiráda következménye.

José Mourinho a december 28-i, Southampton elleni bajnoki mérkőzés (1–1) után, egy szerinte elmaradt tizenegyes kiváltotta dühében beszélt a média, a kommentátorok és a többi csapat edzőjének Chelsea elleni hadjáratáról.

Az FA szerint Mourinho szavai megalapozatlanok voltak, ráadásul ártottak a bajnokság jó hírének. A testület ugyanakkor nem látta bizonyíthatónak a másik vádpontot, miszerint a menedzser elfogultnak nevezte volna a játékvezetőket.

„Mindenki tudja, hogy tizenegyes volt” – füstölgött Mourinho a Southampton elleni meccset követő sajtótájékoztatón, amikor szóba került az eset (Anthony Taylor játékvezető műesésért sárga lapot adott Cesc Fabregasnak).

Mourinhót az egy héttel korábbi, a Stoke City elleni mérkőzést megelőző, Neil Swarbrick játékvezetőt „erős teljesítményre” biztató nyilatkozatáért szóban már figyelmeztették.

Mint beszámoltunk róla, Mourinho a kedd esti, Liverpool elleni Ligakupa-elődöntő (1–0) után sem válogatta meg a szavait, amikor csapata csatára, Diego Costa vitatott megmozdulásairól (két liverpooli megtaposásáról) kérték a véleményét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik