Chelsea: Rooney-ügy? Végig etikusak leszünk - Mourinho

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.09. 17:30
José Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának menedzsere amerikai újságírók kérdésére elmondta: még nem tettek le Wayne Rooney szerződtetéséről, és céljuk elérése érdekében semmiféle szabálytalanságra nem hajlandóak.

„Távol vagyunk Angliától, ezért nem vagyok tisztában az összes részlettel, de mindent a szabályoknak megfelelően teszünk – mondta Mourinho. – Közvetlenül a klubhoz juttattuk el a hivatalos ajánlatunkat, erre a Manchester United reagált, meglátjuk, mit hoz a jövő. Semmi egyeztetés vagy háttéralku. Nyilvánvalóvá tettük, hogy a játékost szívesen látnánk a sorainkban, etikusan jártunk el, és az utolsó pillanatig azok maradunk."

Mourinho hangsúlyozta: nincs okuk kapkodni, hiszen Fernando Torres, Romelu Lukaku és Demba Ba személyében kiváló csatáraik vannak. Mint ismert, a Manchester United és menedzsere, David Moyes egyértelművé tette: Rooney nem eladó.

A témába vág, hogy jövő héten Anglia–Skócia felkészülési mérkőzést rendeznek, és az angol keretben ott lesz Rooney, valamint a Chelsea több játékosa, köztük a manchesteri támadó jó barátja, Ashley Cole is – azaz mód nyílik a személyes meggyőzésre. Roy Hodgson, Anglia szövetségi kapitánya azonban leszögezte:

„Nem vagyunk naivak, tudjuk, hogy Ashley Cole és Wayne közeli barátok, akik bármikor társaloghatnak, ha nem a hotelben, akkor telefonon. Ezt David Moyesnak is tudnia kell. De minden Chelsea- és Manchester United-játékos, illetve minden további érdekelt figyelmét felhívom arra, hogy ebben a két-három napban csak Anglia a fontos, a Skócia elleni csata, és azok a meccsek, amelyek majd Skócia után jönnek."

Angliai kommentárok emlékeztetnek: 2005-ben a Premier League megbüntette Mourinhót, mert az akkoriban az Arsenalt erősítő Ashley Cole-t szabálytalanul környékezték meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik