Chelsea: Nincs szükségem szabadságra - Mourinho

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.03. 21:57
José Mourinho hétfőn aláírt a Chelsea-hez, és máris odaszólt Josep Guardiolának, akivel már augusztusban összecsap, hiszen az európai Szuperkupáért az Európa-liga-győztes csapata a spanyol tréner új klubjával, a Bayern Münchennel játszik.

„Nekem nincs szükségem egy év pihenőre, máris készen állok rá, hogy munkába álljak – mondta Mourinho utalva Guardiolára, aki a Barcelonától távozva egy szezont szabadságon töltött, s a nyáron veszi át a BL-győztes irányítását. Persze a portugál fontosabb dolgokról is beszélt. – A tárgyalásom Abramoviccsal? Megkérdeztem, akarja-e, hogy jöjjek. Ő visszakérdezett, akarok-e jönni. Pár perc alatt megállapodtunk."

„Jól érzem magam, nem vagyok fáradt, s úgy vélem, a Chelsea-nél időre van szükség, nagyon jó, de nagyon fiatal is a keret. Amikor korábban itt voltam, volt néhány fiatal srác, de a többséget idősebb játékosok adták. Most viszont a fiatalok vannak többen, akiknek a következő pár év meghatározza, hogyan alakul a karrierjük . Biztonságra és stabilitásra van szükségük, én ezt akarom megadni nekik" – mondta Mourinho, hozzátéve, korábban mindig kellett neki két év, hogy azonosuljon a klubjával, de most először ahhoz a klubhoz szerződött, amelynek eleve szurkol.

„Pályafutásom során két klubért rajongtam: az Interét és a Chelsea-ért, de utóbbi számomra mindennél többet jelent. Nagyon nehéz volt a Chelsea ellen játszani, szerencsére csak kétszer kellett, így elviselhető volt valamelyest” – utalt Mourinho 2010-re, amikor az Interrel 3–1-es összesítéssel kiverte a Chelsea-t a BL-ből.

„Ugyanazt tudom ígérni, mint amit 2004-ben is mondta egy kiegészítéssel: most már egy vagyok közületek” – üzent a londoni szurkolóknak a portugál tréner.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik