Chelsea: Ne aggódjanak, a nyáron távozom - Benítez

Vágólapra másolva!
2013.02.28. 00:17
A Chelsea labdarúgócsapatát irányító Rafa Benítez megnyugtatta az őt rendszeresen szidalmazó szurkolókat: a nyáron elhagyja a londoni csapatot.

A Chelsea 2–0-ra nyert a Middlesbrough vendégeként az FA-kupa nyolcaddöntőjében, a „kékeket” elkísérő szurkolók azonban ezúttal is „megtalálták" Benítezt, akit a szokásos pocskondiázó rigmusokkal illettek. A spanyol szakember ezt nem hagyta szó nélkül, egyúttal elárulta, hogy már nem sokáig kell elviselniük az őt finoman szólva nem kedvelő drukkereknek.

„Nem kell aggódniuk miattam, az idény végén távozom – nyilatkozta a mérkőzés után a BBC Radiónak Benítez. – Ideiglenes menedzsernek neveznek, ami nagy hiba. Én vagyok a menedzser, és én irányítom a csapatot a szezon végéig. Profi vagyok, teszem a dolgom. Minden meccset meg akarok nyerni a Chelsea Football Clubbal, de ezt a szurkolóknak is meg kell érteniük. Huszonhat éve edzősködöm, megnyertem a klubvilágbajnokságot, a Bajnokok Ligáját, az FA-kupát, sok trófeát. Nagyon nem vagyok kibékülve a drukkerek egy csoportjával, ugyanis semmit sem segítenek a csapatnak. Buzdítaniuk kellene a fiúkat, nem pedig arra vesztegetniük az idejüket, hogy ellenem irányuló transzparenseket készítenek és engem szidalmazó dalokat írnak." A Chelsea 2–0-ra nyert a Middlesbrough vendégeként az FA-kupa nyolcaddöntőjében, a „kékeket” elkísérő szurkolók azonban ezúttal is „megtalálták" Benítezt, akit a szokásos pocskondiázó rigmusokkal illettek. A spanyol szakember ezt nem hagyta szó nélkül, egyúttal elárulta, hogy már nem sokáig kell elviselniük az őt finoman szólva nem kedvelő drukkereknek.

„Nem kell aggódniuk miattam, az idény végén távozom – nyilatkozta a mérkőzés után a BBC Radiónak Benítez. – Ideiglenes menedzsernek neveznek, ami nagy hiba. Én vagyok a menedzser, és én irányítom a csapatot a szezon végéig. Profi vagyok, teszem a dolgom. Minden meccset meg akarok nyerni a Chelsea Football Clubbal, de ezt a szurkolóknak is meg kell érteniük. Huszonhat éve edzősködöm, megnyertem a klubvilágbajnokságot, a Bajnokok Ligáját, az FA-kupát, sok trófeát. Nagyon nem vagyok kibékülve a drukkerek egy csoportjával, ugyanis semmit sem segítenek a csapatnak. Buzdítaniuk kellene a fiúkat, nem pedig arra vesztegetniük az idejüket, hogy ellenem irányuló transzparenseket készítenek és engem szidalmazó dalokat írnak."

Az 52 éves Benítez tavaly novemberben ült le a Chelsea kispadjára, miután a csapattal BL-t nyerő Roberto Di Matteótól elköszönt Roman Abramovics tulajdonos. A londoni együttes szurkolóinak egy (elég nagy) része a kinevezése óta rendszeresen tüntet ellene a mérkőzéseken, mivel a szakember még a Liverpool menedzsereként mondott néhány nem éppen hízelgő mondatot a Chelsea-ről.

Benítez szerződése a 2012–2013-as idény végéig szól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik