Chelsea: Mourinho nagyszerű gesztussal viselte a kudarcot

Vágólapra másolva!
2015.01.24. 19:27
null
José Mourinho még a lefújás előtt gratulált a Chelsea-t a Bradford Cityvel legyőző Phil Parkinsonnak (Fotó: Action Images)
José Mourinho méltósággal, nagyszerű sportemberként viselte a Chelsea kiesését az FA-kupa negyedik fordulójában a harmadosztályú Bradford Cityvel szemben elszenvedett hazai 4–2-es vereséget követően: a legyőző összes játékosával kezet fogott. Igaz, egyszer azt sem tudta, ki győzte le csapatát.

„Jelenpillanatban elsősorban örülni tudok, méghozzá ellenfelünk győzelmének. Kereshetném a keserű kifogásokat, de őszintén mondom, most tényleg boldog vagyok – mondta Mourinho, aki a lefújást követően a Bradford City öltözőjébe ment, és minden egyes játékossal kezet fogott, gratulált nekik. – Persze szégyent is érzek, és azt hiszem, a játékosaim is így vannak ezzel. Ez a futball szépsége és az FA-kupa varázsa. Itt sokkal gyakrabban történik ilyesmi, mint más kupasorozatokban.”

Mourinho a mérkőzés előtt azt mondta, szégyen lenne, ha kikapnának, és ezt továbbra is így gondolja.

„Megismétlem a múltkor használt szót, valóban szégyen, hogy kikaptunk. A sport nyelvén értve a szégyent. A történelemben ez már minden csapattal előfordult, igaz, velem most történt először. Elfogadhatatlan, hogy egy alacsonyabb osztályból érkező csapattól kapjunk ki – folytatta Mourinho. – Ha újságíró lennék, én is nagyon kritikus lennék a Chelsea játékosaival és menedzserével, de nem felejteném el dicsérni a győztes csapatot sem, mert megérdemli, hogy az egekig magasztalják."

Mourinho a nagy dicséretek közepette abba a hibába is belefutott, hogy a Bradford Cityt véletlenül Barnsleynak nevezte.

A kezdőcsapata kijelölésén szerinte nem múlhatott a siker.

„A csapat jó volt. Akárkit választok ki a Chelsea keretéből, elég jónak kell lennie ahhoz, hogy másod-, harmad- vagy negyedosztályú csapattal játsszon és legyőzze. Nem ebben volt a hiba" – fogalmazott Mourinho azt követően, hogy csapata 2–0-s vezetésről kapott ki 4–2-re, pedig a második félidőben Cesc Fabregas, Eden Hazard és Willian is beállt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik