Chelsea: Mourinho megint egy játékosa korával viccelődött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.04. 11:55
null
Az új John Terry – állítják/remélik a Chelsea szurkolói (Fotó: Action Images)
José Mourinho, a Chelsea menedzsere ismét egyik futballistája életkorával poénkodott, ezúttal Kurt Zouma volt az „áldozat”.


A 19 éves és 191 cm magas, kiváló testfelépítésű Zouma az előző szezon tavaszi felét kölcsönben korábbi klubjánál, a Saint-Étienne-nél töltötte, majd a nyáron csatlakozott a londoniak első csapatához. A beilleszkedésről a L'Équipe-nek beszélt, és Diego Costát, a klub nyári csatárszerzeményét „nagyon, nagyon őrült fazonnak” titulálta.

„A csapat tagjai sokat viccelődnek az életkorommal, hisz valljuk be, már tinédzserként elég nagyra nőttem. Még Mourinho is ugratott egyszer egy állítólagos vérvizsgálattal, ami kiderítené, nem hazudtam-e a születésem óta eltelt évek számát illetően. Mindent egybevetve nagyon laza és jó fej csapatba kerültem.”

Kurt Zouma Eden Hazard mellett, mindketten a Ligue 1-ből érkeztek  (Fotó: Action Images)
Kurt Zouma Eden Hazard mellett, mindketten a Ligue 1-ből érkeztek  (Fotó: Action Images)

A L'Équipe egyébként a világ legjobb védői közé jósolja a francia korosztályos válogatott tehetségét, aki tiszteli a Chelsea rutinos hátvédeit, így nem kapkod a kezdőcsapatba kerüléssel, de egyértelmű célja, hogy a 2016-os Eb-n már a francia nagyválogatott tagja legyen.

„Sztárok játszanak az én posztomon, kiváló munkát végeznek. Majd eljön az én időm is a bizonyításra” – idézi a francia lap Zoumát, akinek „Happy” (magyarul: boldog) a középső neve és akár Mourinho „következő Raphaël Varane-ja” lehet a Chelsea-nél.

Zouma a nyáron egy felkészülési mérkőzésen a világ legerősebb csatárával is szembekerült, de mellette még ő is aprónak tűnt.

Adebayo Akinfenwa egyszerűen arrébb tette a tehetséges Chelsea-védőt (Fotó: Action Images)
Adebayo Akinfenwa egyszerűen arrébb tette a tehetséges Chelsea-védőt (Fotó: Action Images)

José Mourinho, a londoniak menedzsere nem először tett tréfás(nak szánt) megjegyzést egyik játékosa életkorára, az előző szezonban Samuel Eto'o születési dátumát illetően volt bizonytalan, amit a nyáron távozó kameruni csatár nem is vett jó néven.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik