Chelsea: Lampard a nyáron távozik a klubtól - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.02. 20:12
null
Frank Lampard búcsút intett a szurkolóknak (Fotó: Action Images)
A Premier League-ben szereplő Chelsea angol válogatott középpályása, Frank Lampard közleményében tudatta, hogy a nyáron távozik az együttestől.

 

A jelenleg a brazíliai világbajnokságra az angol válogatottal Miamiban készülő középpályást az MLS újonnan alakuló csapatával, a David Villát már szerződtető New York City FC-vel boronálták össze a közelmúltban, a pótlására pedig spanyol lapértesülések szerint Cesc Fabregas érkezhet Londonba.

Lampard 13 szezont töltött a Stamford Bridge-en, ezen időszak alatt 648 alkalommal öltötte magára a csapat mezét, s 211 gólt szerezve klubrekorderré vált.

A londoni „kékekkel” három bajnoki címet, négy FA-kupát, két Ligakupát, egy Bajnokok Ligáját és egy Európa-ligát nyert.

A 35 éves, 103-szoros válogatott játékos hosszú közleményben mondott búcsút csapatának.

„Amikor tizenhárom évvel ezelőtt ehhez a fantasztikus csapathoz érkeztem, nem gondoltam volna, hogy ilyen rengeteg mérkőzésen lesz szerencsém pályára lépni és ennyi sikerben lehet részem – kezdte Lampard. – Ez a klub az életem részévé vált, és megannyi embernek kell köszönetet mondanom a lehetőségért. Elsőként Ken Batesnek, aki bevállalta, hogy fiatal játékosként szerződtet, nélküle ez a kaland el sem kezdődhetett volna.”

Lampard köszönetet mondott még Roman Abramovicsnak, aki megmentette és győzni akarásával új szintre emelte a klubot, az edzőknek, akik segítették fejleszteni játékát, a nagyszerű csapattársaknak, akik nemcsak játékbeli kvalitásaik, hanem barátságuk miatt is fontosak voltak számára, a személyzet azon tagjainak, akik a háttérben dolgoznak, így nem kapnak megfelelő elismerést, és különösképpen a Chelsea szurkolóinak. Véleménye szerint a „kékek” fanatikusai a legnagyszerűbbek a futball világában, és az ő támogatásuk rengeteget segített neki, nemcsak a pályán, hanem az élete nehéz pillanataiban is.

„Bármi is lesz a következő kihívás az életemben, mindig is közétek fogok tartozni, és a Chelsea a szívemben marad. Remélhetőleg hamarosan mindannyiótoktól megfelelően elbúcsúzhatok, addig is köszönöm nektek a csodás emlékeket, és továbbra is írjátok a történelmet!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik