Labdarúgás: David Villa New Yorkban folytatja - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.02. 18:06
null
David Villa lett a New York City FC történetének első játékosa (Fotó: nycfc.com)
A tengerentúli profi labdarúgó-bajnokság (MLS) újonnan induló együttese, a New York City FC hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette David Villát.

 

A világ- és Európa-bajnok spanyol támadó lett a Manchester City futballklub és a New York Yankees baseballklub által tavaly alapított New York City FC történetének első játékosa. A klub először a 2015-ös szezonban vesz részt az MLS küzdelmeiben.

„A New York City FC örömmel és büszkén jelenti be, hogy szerződtette történetének első játékosát, a spanyol szupersztár és vb-győztes David Villát. A 32 éves játékos, aki az elmúlt hónapban bajnoki címhez segítette az Atlético Madridot, három évre kötelezte el magát az újonnan alakult együtteshez" – olvasható a New York-i együttes honlapján.

„David Villa kétségtelenül a világ egyik legkiválóbb játékosa és csatára – tette hozzá ezt már Jason Kreis vezetőedző. – Nem is lehetnék boldogabb, hogy egy ilyen csodálatos tehetség lett az első igazolásunk."

A 32 éves támadó a Landgreóban kezdte pályafutását, majd a Sporting Gijónban, a Zaragozában, a Valenciában, a Barcelonában, legutóbbi pedig az Atlético Madridban szerepelt, csapataival pedig három spanyol bajnoki címet, egy BL-t, két Király-kupát, három Spanyol Szuperkupát, egy Európai Szuperkupát és egy klubvilágbajnoki címet is nyert.

A nemzeti együttesben eddig 94 mérkőzésen 56 gólt szerző csatár a hetes mezszámot kapja új együttesénél.

„Egész pályafutásom során mindig igyekeztem újabb célokat kitűzni magam elé, és el is érni azokat, ez pedig egy újabb fontos kihívás számomra – nyilatkozta Villa. – Segíteni szeretnék az MLS-nek, hogy tovább növekedjen, kemény munkával és gólszerzésekkel, és megpróbálom a New York City FC-t a liga legjobb csapatává tenni."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik