HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.05.16 13:30 Frissítve: 2017.05.16 17:14

Chelsea: John Terry visszavonulhat a szezon végén

John Terry, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea védője a Watford elleni 4–3-as győzelem után elmondta: nincs kizárva, hogy az eddigi hírekkel ellentétben az idény végén befejezi a pályafutását.

HIRDETÉS
Terry a szezon végén elköszön a Chelsea-től – és lehet a profi futballtól is? (Fotó: AFP)

 

A 78-szoros angol válogatott középhátvéd 2016 januárjában egyszer már bejelentette, hogy elhagyja a klubot, ám a tavaly nyáron kinevezett Antonio Conte maradásra bírta, így még egy évre aláírt a Chelsea-hez. A 36 esztendős futballista azonban a jelenlegi idényben sokkal kevesebb lehetőséget kapott, mint az elmúlt években, ezért újabb hosszabbításra már nem kerül sor: Terry áprilisban bejelentette távozását. Bár sokáig úgy tűnt, hogy profi pályafutása nem ér véget, a játékos elismerte, immár ez is benne van a pakliban.

„Korábban azt mondtam, rendszeres játéklehetőségre vágyom, most viszont nem zárom ki, hogy a vasárnapi lesz az utolsó mérkőzésem, s utána visszavonulok. Amennyiben megfelelő ajánlatot kapok, leülök a családommal és megbeszéljük, eddig azonban nem volt megkeresésem” – mondta John Terry a Sky Sports-nak, hozzátéve, hogy Antonio Conte menedzser hihetetlenül korrekt volt vele szemben.

„Egyik menedzserrel sem volt még ilyen a kapcsolatom: az őszinteség, a tisztelet és a kommunikáció fantasztikus volt, egy játékosnak csak ezek számítanak. Tisztán és érthetően elmondta, hogy dolgozhatok bármilyen keményen, ha a többiek jól játszanak és a csapat folyamatosan nyer, nem kerülhetek be a kezdőbe. Csodásan viselkedett velem, olyan példát mutatott, amit remélhetőleg hasznosítani tudok majd az edzői karrierem során."

Terry a Chelsea játékosaként eddig öt angol bajnoki címet és öt FA-kupát, három Ligakupát, két angol Szuperkupát, valamint egy Bajnokok Ligáját és egy Európa-ligát nyert.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.14 22:50:47

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Klopp csapata 2–1-re nyert a későn ébredő Spurs ellen a Wembleyben.

2018.09.14 16:29:02

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Két nappal a vb-döntő előtt Pogbával chatelt, rengeteg ügyfele van a Premier League-ből.

2018.08.28 12:06:22

Angol labdarúgás MAROSI GERGELY

Ha ebben az idényben sem szerez nagy trófeát, az valószínűleg az állásába kerül, és edzői reputációja is megsínyli.

HIRDETÉS
HIRDETÉS