Chelsea: Ha kirúgnak, a klub legjobbját rúgják ki – Mourinho

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.03. 22:20
null
José Mourinho a szombati meccsen (Fotó: AFP)
José Mourinho számol azzal, hogy a szombaton elszenvedett újabb vereség (Southampton, 1–3) után menesztik a Chelsea menedzseri székéből, de ő nem adja fel.

„Szeretném tisztázni a dolgokat – fogalmazott José Mourinho szombat esti sajtóértekezletén. – Egy: nem fogok megfutamodni. Kettő: ha a klub meg akar szabadulni tőlem, akkor ki kell, hogy rúgjanak, mert én nem fogok kibújni a felelősség alól, nem hagyom el a csapatomat.”

„Most már nehéz lesz megnyerni a bajnokságot, mert a lemaradásunk jelentős – folytatta a meglehetősen zaklatott szakvezető. – De mindennél jobban meg vagyok győződve arról, hogy az első négyben végzünk, és ha egy szezon ilyen rosszul alakul, akkor a négyben végezni rendben van.”

És még mindig nem volt vége.

„Harmadszor, és ez az előbb mondottaknál is fontosabb: a klubtörténet egyik kritikus pillanatához érkeztünk. És tudják, miért? Mert ha kirúgnak, akkor a klub történelmének valaha volt legjobb menedzserét rúgják ki. Az üzenet unalomig ismert: ha rosszak az eredmények, akkor a menedzser a bűnös.”

Mourinho hosszasan beszélt arról, hogy a játékvezetők meg vannak félemlítve, és ezért a Chelsea ellen fújnak. Hozzátette: mindennek ellenére vállalja a felelősséget – de elvárja a játékosoktól és a klub minden döntéshozójától, hogy nézzenek magukba, és cselekedjenek ugyanígy.

„Tudják, hogy meglehetősen fejlett az önbecsülésem, nagy az egóm. Úgy tekintek magamra, mint a legjobbra, aki a legrosszabb periódusát éli, aki éppen a karrierje legrosszabb eredményeitől szenved. Profi edzőként nehezen élem ezt meg, és duplán fáj, hogy mindez a Chelsea-nél történik velem. Vannak játékosaim, akik nagyon-nagyon rosszul játszanak, de ne várják, hogy megnevezzem őket, mert nem ez a dolgom. De túl sok egyéni hiba sújt bennünket, ez tény, és ahogyan a szomorúság újabb szomorúságot szül, a rossz eredmények újabb rossz eredményeket hoznak.”

Mourinho: A Chelsea-nek nem lehetne nálam jobb menedzsere

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik