Chelsea: ezért váltak meg Mourinhótól, van terv hétvégére

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.18. 07:01
null
José Mourinho viszonya állítólag nem a legjobb volt a Chelsea játékosaival (Fotó: Action Images)
Michael Emenalo, a Chelsea sportigazgatója a Chelsea Tv-ben beszélt arról, miért menesztették José Morurinhót a labdarúgócsapat éléről.

„Egyértelmű, hogy a Chelsea bajban van. Az eredmények nem jók, tapintható viszály volt a menedzser és a játékosok között. Úgy éreztük, itt az ideje cselekedni. Azért kellett mennie, hogy megvédjük a klub érdekeit” – válaszolt a Chelsea Tv műsorvezetőjének kérdésére Michael Emenalo.

Mint ismert, a Chelsea nem áll jól a Premier League-ben, tizenhat mérkőzés után csupán egy pontra van a kieső zónától.

„A tulajdonosnak mérlegelnie kellett, mi a jó a klubnak, és arra kényszerült, hogy meghozza ezt a nehéz döntést. Félreértés ne essék, a Chelsea az egyik legnagyobb klub a világon, de az, hogy csak egy ponttal vagyunk a kiesőzóna előtt, nem jó.”

„Lényegében ugyanazok a játékosok alkotják a csapatot, akik az előző szezonban megnyerték a bajnokságot és a Ligakupát. Tették mindezt stílusosan, elkötelezetten és vért izzadva. Betartottak mindent, amit a menedzser kért tőlük.”

„A játékosok felelőssége, hogy kimenjenek a pályára és bizonyítsanak. A mai döntés után az a cél, hogy feljebb lépjen a csapat a bajnoki tabellán.”

A sportigazgató arról is beszélt, keményen dolgozik azért, hogy megfelelő embert találjon Mourinho helyére a Chelsea szombati, Sunderland elleni mérkőzésére.

„Nem vagy nagy klub, ha nincsenek nagy terveid ilyen megoldandó helyzetekre. A Chelsea nagy klub, minőségi edzőkkel, biztosan mondhatom, minden rendben lesz szombatra. Hozzáértő emberek jönnek, hogy segítsék a csapat felkészülését” – tette hozzá Emenalo.

A KÖVETKEZŐ ANGOL FORDULÓ MÉRKŐZÉSEIRE IDE KATTINTVA FOGADHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik