Chelsea: elhappolták az egyiptomit a Liverpool elől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.23. 16:54
null
Szalah (balra) és Eden Hazard hamarosan csapattársak lesznek (Fotó: Action Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea a hivatalos honlapján jelezte, hogy megegyezett a Basellel Mohamed Szalah átigazolásával kapcsolatban. Az egyiptomi szélsővel még tárgyalnia kell a londoni klubnak, illetve az orvosi vizsgálat is hátravan a szerződés aláírása előtt.

 

 

Korábban arról szóltak a hírek, hogy Mohamed Szalah a Liverpool játékosa lesz, állítólag a két klub meg is egyezett a játékos vételáráról (10 millió font), a Basel pedig még jelentős engedményt is tett a „vörösöknek", ugyanis eredetileg 18 millió fontot szeretett volna a szélsőért.

Sajtóhírek szerint a Liverpool még olcsóbban próbálta volna megvenni az afrikai futballistát, amibe viszont a svájci klub nem ment bele. Így került előtérbe a Szalah iránt amúgy is érdeklődő Chelsea, amely csütörtökön hivatalosan is bejelentette, hogy megegyezett a bázeliekkel.

A 21 éves támadó középpályásnak már csak a személyi feltételekben kell megegyeznie a Chelsea-vel, majd az orvosi vizsgálat után alá is írhatja a szerződését. A „kékek" állítólag 11 millió fontot plusz további bónuszokat fizetnek Szalahért a Baselnek.

Szalah 2012-ben igazolt Egyiptomból a Baselhez, melynek színeiben eddig 78 tétmérkőzésen 20 gólt szerzett. A Chelsea-nél jól ismerik őt, hiszen a tavalyi Európa-liga-elődöntőben gólt szerzett a Stamford Bridge-en (igaz, a londoniak jutottak döntőbe és végül meg is nyerték a sorozatot), majd a jelenlegi szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörében is oda-vissza betalált az angol klubnak – Svájcban ráadásul győztes gólt szerzett, a találatával 1–0-ra nyert a Basel.

A 21 éves szélső az egyiptomi válogatottban eddig 27 mérkőzésen 17 gólt szerzett.

Egy másik nagy átigazolási ügy is a végéhez közeledik a Chelsea-nél: Juan Mata sajtóhírek szerint csütörtökön átesett az orvosi vizsgálatokon a Manchester Unitednél, és hamarosan véglegesíthetik a szerződtetését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik