Chelsea: egykori megmentőjét gyászolja a londoni klub

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.24. 13:11
A Chelsea hivatalos honlapján jelentette be, hogy 82 éves korában elhunyt John Neal, a labdarúgócsapat korábbi nagy tiszteletnek és szeretetnek örvendő menedzsere.

A játékosként az Aston Villával a Ligakupa első kiírását 1961-ben megnyerő John Neal a Wrexham és a Middlesbrough szakvezetőjeként részese volt feljutásoknak, ezért nevezték ki 1981-ben a második vonalban kínlódó Chelsea menedzserének.John Neal a Wrexham és a Middlesbrough szakvezetőjeként részese volt feljutásoknak, ezért nevezték ki 1981-ben a második vonalban kínlódó Chelsea menedzserének.

Bár az első két londoni idénye nem sikerült a legjobban, a vezetőség kitartott mellette. Neal cserébe megmentette a Chelsea-t a harmadosztályba süllyedéstől, a következő idényben (1983–84) pedig – 42 meccsből mindössze kettőt elveszítve – visszajuttatta az élvonalba, ahol rögtön a hatodik helyen végzett vele.

Az emlékezetes hatodik hely után, 1985 nyarán Neal egészségi okokból távozott a menedzseri székből – hamarosan szívműtéten esett át –, és a Chelsea igazgatótanácsának tagja lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik