Chelsea: döbbenet – ekkor kapott legutóbb pirosat D. Costa!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.19. 17:14
Diego Costa ismét főszereplő volt a Chelsea-ben, de nem góllal hívta fel magára a figyelmet. A spanyol válogatott csatár az Arsenal ellen 2–0-ra megnyert rangadón hozta balhés formáját – ütött, pofozkodott, provokált.

Piros lap? Dehogy! Feszült, agresszív játéka ellenére Diego Costa még szabálytalanságot is alig követett el az Arsenal elleni bajnokin – legalábbis a jegyzőkönyv szerint.

Diego Costa éppen „nem szabálytalan” az Arsenal ellen

Costát persze nem kell bemutatni a spanyol és az angol futball követőinek. Mestere az ellenfél bőre alá mászásnak, és valahogy mindig ő jön ki jól a provokálásból, kakaskodásból. Ha létezne a kiállítás nélkül megúszott ütés/könyöklés/köpés/pofozkodás világrekordja, minden bizonnyal ő tartaná.

Hogy miért írjuk ezt? Egészen megdöbbentő, de napjaink futballjának egyik legagresszívabbnak, legsunyibbnak tartott labdarúgója bajnoki mérkőzésen legutóbb 2010 márciusában jutott a kiállítás sorsára. Több mint öt éve.

Costának európai pályafutása (klubfutball) során összesen négy piros lapja van. Kapott egyet a spanyol első osztályban, a spanyol másodosztályban (Albacete, 2008), a Király-kupában (2010, Atlético Madrid) és az Európa-ligában (Atlético Madrid, 2012).

A 2014–2015-ös szezon kezdete óta íródó angliai karrierje során (azaz a Chelsea-ben) még egyszer sem állították ki, bár utólagos eltiltással már büntették, taposás miatt és sárga lapos eltiltása is volt neki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik