Chelsea: akár 45 millió fontot is bukhatnak a BL-búcsúval

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.10. 17:08
A Paris Saint-Germain elleni kiesés után a Chelsea minden bizonnyal lemondhat arról, hogy a 2016–2017-es Bajnokok Ligája-szezonban elindulhasson.

A gárda a pocsék bajnoki rajtja után 29 fordulót követően 40 pontot szerezve csupán a 10. helyen áll, tíz egységgel lemaradva a még BL-indulást érő pozícióban lévő, egy meccsel kevesebbet játszó Manchester Citytől.

A címvédő „kékek” Roman Abramovics 2003-as hatalomátvétele óta csupán egyszer, a 2011–2012-es idényben csúsztak ki a BL-helyekről, akkor a hatodik lett az együttes, viszont a Bajnokok Ligája megnyerése miatt az elitkör következő szezonjában így is elindulhatott.

Ez az út azonban ezúttal nem járható, mivel a gárda kettős vereséggel kiesett a Paris Saint-Germain ellen a nyolcaddöntőben, így igencsak nagy az esélye annak, hogy az Abramovics-érában először ne harcolja ki a BL-részvételt.

Ez pedig a presztízs mellett anyagi veszteségekkel is jár, az ESPN kimutatása szerint akár 45 millió fontot is bukhat a klub azzal, hogy lemarad a BL-ről.

A PL új, nagyszabású televíziós szerződése miatt ugyanakkor ez a nagy hiány valamelyes mérséklődhet a számára, de a pénzügyi szakértők szerint az elitsorozatról lemaradás egyben azt jelenti, hogy az együttesnek mélyebben a zsebébe kell nyúlnia ahhoz, hogy klasszisokat szerződtessen.

Márpedig a várhatóan menedzsert váltó gárda a hírek szerint a nyáron alaposan megerősítené az együttest, és már eddig is a „kékek” költöttek a legtöbbet fizetésre a PL-ben (216 millió fontot).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik