Chelsea: a 23 milliós igazolás ittasan okozta egy tinilány halálát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.02. 19:26
null
A baleset helyszínén készült fotó az autóról (Fotó: larazon.es)
A Premier League-ben szereplő Chelsea az átigazolási szezon utolsó napján jelentette be, hogy 23 millió euróért szerződteti a Fiorentina spanyol balhátvédjét, Marcos Alonsót. A remek képességű futballistát egy évekkel ezelőtti tragikus eset kísértheti a mai napig, bár sokan azon csodálkoznak, hogyan nem ül börtönben.

 

 

A Real Madrid akadémiáján nevelkedő Marcos Alonso 2011 májusában, amikor épp a Bolton Wanderers futballistája volt, Madridban okozott halálos kimenetelű autóbalesetet. Ittasan.

Az akkor 20 esztendős játékos a megengedettnél gyorsabban hajtott BMW-jével, elvesztette uralmát a jármű felett és egy betonfalnak ütközött. A sofőrön kívül három utas is ült az autóban, köztük egy korábbi, real madridos csapattársa. Egy 19 éves lány nem élte túl a balesetet. Alonso nem sérült meg különösebben.

Alonso a megengedett 50 km/h-s sebességnél jóval gyorsabban, 112 km/h-val hajtott, amikor bekövetkezett a baleset. Több utas nem volt bekötve az autóban.

Alonso ellen ittasan okozott, halálos kimenetelű közúti baleset miatt emeltek vádat, jogerős ítélet azonban csak 2016 februárjában született.

A spanyol hátvédet először 4 év börtönre ítélték, ezt később 1 év 9 hónapra csökkentették, végül kártérítés és járművezetéstől való eltiltás lett Marcos Alonso büntetése. Hosszú évekkel a tárgyalás megkezdését követően – derül ki a La Razón februári cikkéből.

A mély megbánást tanúsító futballista 500 ezer eurót (155 millió forintot) fizetett az áldozat családjának, jogosítványát pedig 3 évre és 4 hónapra bevonták, bár ennyi idő már bőven eltelt a per kezdete óta.

Marcos Alonso (lilában) elhagyta Olaszországot, visszatér Angliába (Fotó: Action Images)
Marcos Alonso (lilában) elhagyta Olaszországot, visszatér Angliába (Fotó: Action Images)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik