Championship: manchesteri gólokkal döntős a Crystal Palace

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.13. 22:55
null
Zaha hétfő este felhívta magára David Moyes figyelmét – ha eddig nem vette volna észre… <br />(Fotó: Reuters)
A Crystal Palace a Manchester Unitedtől kölcsönben szereplő Wilfried Zaha duplájával 2–0-ra legyőzte a Brightont az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) rájátszásának elődöntőjében, és így bejutott a döntőbe, amelyben a Watforddal játszhat majd az élvonalba jutásért.

A Championship alapszakaszában a negyedik helyen végző Brighton az ötödik Crystal Palace-t fogadta a Falmer Stadionban a rájátszás elődöntőjének visszavágóján a 0–0-s első mérkőzést követően.

A találkozót a korábban a Torghelle Sándort és Király Gábort is a soraiban tudó Crystal Palace kezdte jobban, a kék-sárgában játszó csapatnak az első tíz percben több lehetősége is volt, de a helyzeteiket nem tudták értékesíteni.

Az első negyedórát követően a Brighton vette át a kezdeményezést, és a középpályán passzolgatva próbált támadásokat alakítani, míg a Crystal Palace inkább a kontrákra rendezkedett be. Az első félidőben hat kapura lövése is volt a „sirályoknak", és a labdabirtoklásban is fölényesen vezettek, de az első gólt így sem sikerült megszerezniük.

A fordulás után megint a Crystal Palace kezdett jobban, és a 48. percben már csak pár centin múlt, hogy nem kerültek előnybe. Jonathan Williams egy-egyben vezethette a kapusra a labdát, azonban lövése pár centivel elkerülte a kaput.

Ezt követően tovább rohamozott a vendég csapat, és a 70. percben meg is szerezte a vezetést. A baloldalon Yannick Bolasie indult meg, és egy gyors cselt követően középre adta a labdát, amit a Manchester Unitedtól kölcsönben szereplő Wilfried Zaha védhetetlen a kapu közepébe fejelt öt méterről. 0–1

A Crystal Palace a gólt követően sem állt vissza védekezni, sorra dolgozta ki a helyzeteket, és a 88. percben a továbbjutását is bebiztosította. Kagisho Dikgacoi passzát követően újra Zaha volt eredményes, így már kétgólosra növelve csapata előnyét. 0–2

A 20 éves Zahát januárban vásárolta meg a United a Palace-tól, de a két klub megegyezésének köszönhetően ezt az idényt még a londoniaknál fejezte be – miközben leendő társai Manchesterben ünnepeltek, ő gólokkal jelezte, hogy készen áll a Premier League-re.

Az ötperces hosszabbításban már nem esett gól, így a Crystal Palace jutott a május 27-én 16 órakor kezdődő fináléba, a Wembleyben az ellenfele a már korábban továbbjutott Watford lesz.



CHAMPIONSHIP, RÁJÁTSZÁS A PREMIER LEAGUE-BE JUTÁSÉRT
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Brighton–Crystal Palace 0–2 (Zaha 70., 88.)
Továbbjutott: a Crystal Palace, 2–0-s összesítéssel

A MÁSIK ÁGON
Watford–Leicester City 3–1
Továbbjutott: a Watford, 3–2-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik