Győzelmi parádé Manchesterben, Barcelonában és Párizsban - óriásgaléria!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.13. 21:20
null
<a href="javascript:void()" onclick="initializeNGallery('Gyozelmi_parade_Manchesterben_Barcelonaban_es_Parizsban')">Party time! Sok-sok kép a manchesteri esőből, a barcelonai napsütésből és a párizsi sötétségből</a> (Fotók: Reuters, Action Images)
Fél Európa ünnepel: a kontinens három nagyvárosában hétfőn volt a győzelem napja, amikor a bajnoki címüket meg- vagy visszaszerző klubok felvonultak a becses ezüstneművel.

A Manchester United ugyan már jó két héttel ezelőtt visszavette a bajnoknak járó serleget városi riválisától, a Manchester Citytől, azonban az ünnepléssel sportszerűen megvárta két sporttársát, az FC Barcelonát és a Paris Saint-Germaint. Utóbbi kettő a hétvégén ült fel hazája trónjára: a Barca, akárcsak az MU egy év kihagyással, visszavágva legnagyobb riválisának, a Real Madridnak, míg a PSG 1994 óta tartó böjtöt tört meg a Ligue 1 meghódításával.

Érthető hát, ha mindenki vonul fel s alá a maga városában: az angol és a spanyol bajnok az évek során tökélyre fejlesztett rutinnal teszi ezt, míg a francia sporttársak most tanulják még ezt a szép szakmát és egyelőre ugyanannyit vagy többet foglalkoznak a rendőrökkel, mint az ünnepelt csapattal.

Barcelonában – a sport.es tudósítása szerint – 500 ezer rajongó vonult utcára a csapatot köszönteni, míg Manchesterben ugyan kevesebben vannak, de a fák és a lámpaoszlopok is teli vannak integető drukkerekkel, akik most leginkább a búcsúzó menedzser, Sir Alex Ferguson miatt élvezik az angol tavasz kiszámíthatatlanságát. Egyedül Rio Ferdinandra van panasz: a magát popsztárnak képzelő védőt nem csak a BBC tudósítója szeretné elnémítani, de a szurkolók többsége is. Ugyancsak a brit közszolgálati médium honlapján arról írnak, hogy Sir Alex és Sir Bobby Charlton együtt énekelte a zenekarral a The Courteeners Not 19 Forever című dalát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik