I. M. 2020.01.29 16:20 Frissítve: 2020.01.31 12:37

Cardiff: pereskedés kezdődhet az egy éve elhunyt Sala kapcsán

A Cardiff City labdarúgócsapata hivatalos közleményben tudatta, hogy bizonyítékokat tartalmazó jogiratot nyújtott be a francia nyomozó hatóságnak Emiliano Sala halálával kapcsolatban. A walesi klub előbb nem volt hajlandó kifizetni a Nantes-nak a 15 millió fontos vételárat a tavaly januárban repülőgép-balesetben elhunyt csatárért, majd szerdán újabb fronton indított harcot a francia egylet ellen.

Emiliano Salát sosem felejtik el Nantes-ban (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, Emiliano Sala 2019 januárjában Franciaországból Walesbe tartott, amikor az őt szállító Piper Malibu N264DB kisrepülő a tengerbe zuhant. A 28 éves csatár és a pilóta, David Ibbotson is életet vesztette a balesetben – a futballista holttestét és a repülőgéproncsokat két héttel később találták meg. A légi baleseteket vizsgáló hatóság (AAIB) idén márciusban teszi közzé végleges jelentését a tragédia körülményeiről, az előzetes megállapítások alapján David Ibbotsonnak nem volt képesítése a gép vezetésére, valamint súlyos színvaksággal is küzdött, míg Emiliano Sala testében a boncolás során óriási mennyiségű szén-monoxidot találtak.

A történtek után a Cardiff City nem volt hajlandó kifizetni Emiliano Saláért a 15 millió fontot a Nantes-nak, majd a nemzetközi szövetség (FIFA) tavaly szeptemberben úgy határozott, hogy az első részletet (5.3 millió font) át kell utalnia a walesi klubnak. A Cardiff a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult jogorvoslatért, a tárgyalásra várhatóan tavasszal kerül sor, ítéletet pedig júniusban hirdethetnek – írja a BBC.

 
Emiliano Salával kapcsolatos összes hírünket ide kattintva találja!

A Cardiff újabb frontot nyitott a harcban: a francia nyomozó hatósághoz juttatott el egy bizonyítékokat is tartalmazó jogiratot.

„A CCFC az elmúlt egy évben hangsúlyozta, hogy a tragédia körülményeit teljes körűen ki kell vizsgálni. Nemcsak azért, hogy megtudjuk, miért zuhant le a repülőgép, hanem azért is, hogy választ kapjunk más fontos kérdésekre is, mint a labdarúgásban használt illegális kisrepülőgépek és a menedzserek szerepe. A vizsgálatunk eredményeként úgy véljük, elegendő bizonyítékunk van a jogsértésre, így a francia hatóságoknak meg kell vizsgálniuk, hogy az FC Nantes részéről kik voltak a felelősek a játékos szállításáért. A birtokunkban lévő információkat átadtuk a nantes-i illetékeseknek, hogy segítsük a munkájukat. Elkötelezettek vagyunk a teljes igazság feltárása mellett” – olvasható a Cardiff City közleményében.

Az FC Nantes „teljesen megdöbbent a Cardiff sokadik próbálkozásán, hogy kiaknázza a tragédiát”. A francia klub közleménye hangsúlyozza, hogy mindig jóhiszeműen járt el, „míg a Cardiff többször megkísérelte hamis állításokkal megtéveszteni a közvéleményt”.

A folytatás minden bizonnyal már a bíróságon következik.

2020.02.17 18:35:59

Angol labdarúgás B. L.

Két sérülés, Maguire kétes esete, két érvénytelenített találat, Mount kapufája. Nem a londoniak napja volt.

2020.02.16 23:37:40

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az olasz mester az Evertonnál eltöltött első két hónapjával jó néhány kritikust megcáfolt.

2020.02.16 21:08:20

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Kínos, hogy a City részben saját e-mailjei miatt bűnhődik.

2020.02.15 10:39:46

Angol labdarúgás B. L.

Mané volt a csodacsere • A Mersey-parti gárda egy meccsre került a PL-rekordtól.

2020.02.15 11:49:23

Angol labdarúgás I. SZ.

Bizonyos Burgonya és Guiseley is tartotta benne a lelket • Több mint fél évig küzdött érte.