Bolton: volt Chelsea- és Barca-játékos igazol Bogdánékhoz

Vágólapra másolva!
2014.12.01. 16:06
A 36 éves Eidur Gudjohnsen személyében korábbi játékospályafutása során többek között a Chelsea-ben és a Barcelonában is megforduló labdarúgót igazol az angol másodosztályban (Championship) 18. helyen álló Bolton Wanderers, Bogdán Ádám klubja. Az izlandi támadó-középpályás elfogadta a klub rövid távra szóló ajánlatát, és a Reading elleni szombati bajnokin már bevethető lesz.



A rutinos játékos angliai karrierjét a Boltonban kezdte meg 1998-ban, ahonnan tizennégy évvel ezelőtt igazolt ahhoz a Chelsea-hez, amelynél eltöltött hat idénye alatt kontinensszerte ismert labdarúgóvá vált.


Barcelonából való 2009-es távozását követően – ahol kiegészítőember lehetett csupán – azonban csak keresi, de nem nagyon találja meg önmagát. Epizódszerep jutott számára osztályrészül a Monacóban, a Tottenhamnél, a Stoke Cityben, a Fulhamnél és az AEK-ben.

 

Belgiumban – Cercle Bruges, majd FC Bruges – azonban az elmúlt két és fél év során sikerült felépítenie magát. Szerződéskötése előtt már a Boltonnál edzett, ahol teljesítményével meggyőzte a szakmai stábot arról: még érdemes lenne őt szerződtetni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik