Az utolsó akadály is elhárult a Liverpool eladása elől

Vágólapra másolva!
2010.10.13. 13:48
null
Martin Broughton elnök megmentette a csődtől a Liverpoolt (Fotó: Action Images)
Címkék
A londoni legfelsőbb bíróság jóváhagyta a Liverpool eladását, így az utolsó akadály is elhárult az elől, hogy a klub az amerikai Tom Hicks, George Gillett párostól a szintén tengerentúli New England Sports Ventures tulajdonába kerüljön.

Floyd bíró, a londoni legfelsőbb bíróság kancellária részlegének döntnöke elutasította Tom Hicks és George Gillett, a Liverpool jelenlegi tulajdonosainak keresetét, s áldását adta a klub eladására. Hicks és Gillett azért fordult a bírósághoz, mert úgy vélte, a Boston Red Sox baseball-csapatát is tulajdonló New England Sports Ventures áron alul jutna hozzá a Mersey-parti klubhoz.

A bostoni csoport 300 millió fontban állapodott meg Martin Broughton klubelnökkel, és a liga a múlt héten áldását is adta az üzletre. Csakhogy a Poolt 2007-ben megvásárló Hicks, Gillett páros kevesellte a vételárat, s mint mondták, 144 millió dollárt veszítenének az üzlettel.

Ugyanakkor ha a bíróságon sikerült volna meghiúsítaniuk az adásvételt, azt kockáztatták volna, hogy a klub 280 millió fontos adósságát visszakövetelő Royal Bank of Scotland csődeljárást kezdeményez a Liverpool ellen, és a liga ennek következtében kilenc pontot levon a csapat Premier League-terméséből. Így viszont úgy tűnik, ezek a veszélyek nem fenyegetik tovább a klubot.

„Örömmel vettük tudomásul, hogy a bíróság megerősítette a klub elnökségét, és az utolsó akadályt is elhárította a Liverpool eladása elől. Az ügyvédeinkkel való egyeztetés után este összehívjuk az elnökségi ülést, és csak azt követően adunk további tájékoztatást a jövőről" – áll az elnökség kiadványában a klub hivatalos honlapján.

Hicks és Gillett áprilisban jelentette be, hogy el kívánja adni a klubot, az RBS ekkor úgy határozott, csak Broughtonnak van joga megváltoztatni a Liverpool elnökségének összetételét. Hicks ennek ellenére a múlt héten ki akart rúgni két tagot, és két fiát akarta a helyükre ültetni. Ám Broughton közbelépett, s megszületett a döntés a New England Sports Venturesszel megkötendő üzletről.

Hicks és Gillett nem fellebbezhet a döntés ellen, a szakemberek szerint egyébként is – főleg a múlt heti szerződésszegés fényében, amelyet a bírósági tárgyaláson is részletesen kifejtettek – esélytelenek arra, hogy végül győztesként jöjjenek ki az ügyből.

A New England Sports Ventures ajánlatánál kedvezőbb, 320 millió fontos üzletet kínált a szingapúri Peter Lim, aki ezen felül 40 milliót szánna az átigazolásokra, de valószínűleg túl későn jött a lépése.

A SZURKOLÓK REAKCIÓJA
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik