Az MU ellen állt ismét az élre a Chelsea

Vágólapra másolva!
2010.04.03. 15:53
null
A Chelsea otthonában kényszerítette térdre a bajnokot (Fotó: Action Images)
Címkék
A Chelsea 2–1-re megnyerte az angol labdarúgó bajnokság 33. fordulójának rangadóját az Old Traffordon a Manchester United ellen. A londoniak Joe Cole sarkazásával sokáig vezettek 1–0-ra, majd Didier Drogba lesről lőtt találatával növelték kettőre az előnyt a 79. percben, amire a Manchester Unitednek csak egy válasza volt két perccel később, Federico Macheda találata révén. Győzelmével a londoni csapat ismét átvette a vezetést a bajnokságban.

Wayne Rooney üvegfalon megjelenő arcképe nem sugárzott földöntúli boldogságot... Az angol bajnokság csúcsrangadóját közvetítő csatorna rendezője Joe Cole góljának ismétlése után rögtön a Bayern München elleni BL-negyeddöntő első mérkőzésén hétközben megsérülő támadót követő kamera képét vágta be.

Nem véletlenül, a 20. percben esett gól előtt és után is tompának, fásultnak tűnt a Manchester United. Tény, a londoniak nem játszottak a hét közben mérkőzést, ám a „vörös ördögök” is hozzászokhattak már a heti kétmérkőzéses ritmushoz, azaz egyértelműnek tűnt, hogy Rooney hiányával alapvetően okolható az MU gyengélkedése.

A Chelsea bátran kezdett, és az amúgy is remekül játszó Florent Malouda bal oldali elfutása és Joe Cole improvizatív megmozdulása után megérdemelten jutott vezetéshez a 20. percben. A francia középpályás kétszer is maga mögött hagyta Darren Fletchert, majd Rio Ferdinand mellett is elfutott, lapos középre gurítása után pedig Cole öt méterről, Patrice Evra mellől sarokkal a kapu bal oldalába helyezett. 0–1

Az MU-nak az első félidőben gyakorlatilag nem volt válasza a vezető találatra, hacsak azt nem vesszük ide, hogy Pak Dzsi Szungot Jurij Zsirkov gyanús körülmények között rúgta meg a tizenhatoson belül, igaz, hasonló „bűntény” a túloldalon is előfordult, amikor Gary Neville elsodorta Nicolas Anelkát.

Jellemző, hogy az 55. percig Evra volt az MU kapura legveszélyesebb játékosa. Ekkor azonban ritmust váltottak a „vörös ördögök”, és átvették a játék irányítását. Pak többször kavarta meg a „kékek” védőit, és Berbatovnak is volt néhány ígéretes lehetősége, ám két veszélyes fejese is elkerülte a kaput.

Alex Ferguson az utolsó negyedórára – Pak és a sárga lapos Paul Scholes helyén – Nanit és az előző szezon végén üstökösként berobbant Federico Machedát is bevetette, miközben Carlo Ancelotti Didier Drogbával és Salomon Kalouval frissítette a támadójátékot, és a cseréknek meg is lett az eredménye…

A 79. percben Kalou ugratta ki elefántcsontparti társát, aki 11 méterről nagy erővel a léc alá lőtt. Más kérdés, hogy Drogba jó egyméteres lesről szerezte az MU elleni első bajnoki gólját. 0–2

A Man. United rögtön szépített: Nani bal oldali beadása után Petr Cech vetődve öklözött, ám a kaputól két méterre álló Macheda kezéről-testéről a kapuba pattant a labda. 1–2

Több fordulat azonban már nem volt a mérkőzésben, a Chelsea 2–1-re nyert, és visszavette a vezetést a Premier League-ben.

S hogy Wayne Rooneyt mennyire bosszantotta fel a „kékek” diadala? Azt már nem tudhattuk meg, tudniillik a támadó még a hosszabbítás előtt kivonult a kamerák kereszttüzében lévő „üvegkalickából”.

A találkozó góljait itt tekintheti meg!

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,pl,2009/,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik