nemzetisport.hu 2016.10.19 20:52 Frissítve: 2016.10.19 21:16

Arsenal: Wenger türelemre intette elvágyó játékosát

Alex Oxlade-Chamberlain, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal középpályása felvetette, hogy elhagyja a londoniakat abban az esetben, ha nem jut több játéklehetőséghez.

Arsene Wenger megérti az angol válogatott futballista problémáját, de hangsúlyozta, hogy a játékos továbbra is kulcsfontosságú része jövőbeli terveinek. A francia szakember azt tanácsolta Oxlade-Chamberlainnek, vegyen példát Theo Walcottról, akinek nemcsak a sérülékenységével, hanem kiszámíthatatlan formájával is voltak problémák, de góljainak köszönhetően ebben a szezonban mégis ő a csapat egyik vezéregyénisége.

„Megértem Alexet – mondta Wenger. – Képzeljék magukat a helyzetembe! Veszünk egy tizenhét éves játékost, költünk rá egy csomó pénzt, így érthető, hogy nem akarjuk elengedni. Ez az ideális környezet a számára, és remélem, hogy megtaláljuk a csapatban a helyét a szezon végéig. Ugyanabban a szituációban van, mint Walcott, nagyon keményen dolgozik, csak egyelőre várnia kell, hogy megkapja érte a jutalmat.”

Oxlade-Chamberlain már ma lehetőséget kap a bizonyításra, a Bajnokok Ligájában kezdőként játszik a Ludogorec ellen. A hét végén a Middlesbrough látogat az Emiratesbe.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.02.26 13:47:52

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A „vörös ördögök” nagyszerű mérkőzésen legyőzték a Southamptont.

2017.02.23 12:18:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Steven Caulkernek nagyon kellemetlen pillanatokat kellett átélnie, miután feltörték az Instagram-fiókját.

2017.02.20 12:51:55

Angol labdarúgás nemzetisport.hu