Arsenal: Wenger legnagyobb baklövése? A Pool-legenda szerint ez!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.24. 11:48
null
Carragher tudni véli, melyik volt Wenger legnagyobb hibája (Fotó: Action Images)
Jamie Carragher, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool legendás védője elárulta a rivális Arsenal sikertelenségének okát, valamint azt, mely lépése volt a legnagyobb hibája a klub menedzserének, Arsene Wengernek.  

 

 

 

Mint ismert, az Arsenal 2013 júliusában megpróbálta megvásárolni Luis Suárezt a Liverpooltól. Az uruguayi szerződésében 40 millió fontos kivásárlási ár szerepelt, Wenger pedig érezhetően nem vette túlságosan komolyan az üzletet, flegmán 40 millió és egy (!) fontot ajánlott a balhés gólvágó játékjogáért.

„Ha visszagondolok a Wenger-korszakra és az utóbbi húsz esztendőre, több bakit is lehetne mondani, de azt a bizonyos napot 2013 júliusából nem lehet figyelmen kívül hagyni, amikor a francia menedzser megtette azt az ajánlatot Suárezért” – fejtette ki véleményét a 38 esztendős Carragher.

„Az, hogy Wenger nem szerződtette Suárezt, a legnagyobb hiba volt, amit elkövetett, ráadásul feldühítette a Liverpool vezetőségét is.”

A liverpooliak nem meglepő módon rögtön elutasították az Arsenal ajánlatát.

„Wenger sosem sieti el a transzfereket, mindig hosszú távon gondolkodik, de a játékosai hogy érezhetik magukat, amikor azt látják, hogy akiket az Arsenal elszalasztott, azok most kiválóan teljesítenek, és más csapatokat segítenek trófeákhoz? A játékosok önzőek, nem gondolnak a holnapra, ők rögtön nyerni akarnak.”

„Az Arsenal túl messzire ment azzal a bizonyos ajánlattal, úgy hiszem, ötvenmillió fontos kísérlettel kellett volna próbálkozni. Szerintem Suárezzel a csapatban a klub az utóbbi három szezonból legalább kétszer bajnok lett volna. Az uruguayi magasabb szintre emeli a társait is, mindegy, hol játszik.”

A Liverpoolt 17 éven keresztül szolgáló Carragher azt is elmondta, meglátása szerint Wengernek már csak egy szezont kellene vállalnia.

„Az ideális forgatókönyv az lenne, ha augusztusban, a következő kiírás megkezdése előtt bejelentené, hogy az lesz az utolsó. Ezzel megszabadulna az őt és a jövőjét övező bizonytalanságtól, és remélhetőleg megakadályozná, hogy megromoljon a légkör az Arsenal háza táján.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik