nemzetisport.hu 2016.04.24 11:48 Frissítve: 2016.04.24 12:15

Arsenal: Wenger legnagyobb baklövése? A Pool-legenda szerint ez!

Jamie Carragher, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool legendás védője elárulta a rivális Arsenal sikertelenségének okát, valamint azt, mely lépése volt a legnagyobb hibája a klub menedzserének, Arsene Wengernek.  

Carragher tudni véli, melyik volt Wenger legnagyobb hibája (Fotó: Action Images)

 

 

 

Mint ismert, az Arsenal 2013 júliusában megpróbálta megvásárolni Luis Suárezt a Liverpooltól. Az uruguayi szerződésében 40 millió fontos kivásárlási ár szerepelt, Wenger pedig érezhetően nem vette túlságosan komolyan az üzletet, flegmán 40 millió és egy (!) fontot ajánlott a balhés gólvágó játékjogáért.

„Ha visszagondolok a Wenger-korszakra és az utóbbi húsz esztendőre, több bakit is lehetne mondani, de azt a bizonyos napot 2013 júliusából nem lehet figyelmen kívül hagyni, amikor a francia menedzser megtette azt az ajánlatot Suárezért” – fejtette ki véleményét a 38 esztendős Carragher.

„Az, hogy Wenger nem szerződtette Suárezt, a legnagyobb hiba volt, amit elkövetett, ráadásul feldühítette a Liverpool vezetőségét is.”

A liverpooliak nem meglepő módon rögtön elutasították az Arsenal ajánlatát.

„Wenger sosem sieti el a transzfereket, mindig hosszú távon gondolkodik, de a játékosai hogy érezhetik magukat, amikor azt látják, hogy akiket az Arsenal elszalasztott, azok most kiválóan teljesítenek, és más csapatokat segítenek trófeákhoz? A játékosok önzőek, nem gondolnak a holnapra, ők rögtön nyerni akarnak.”

„Az Arsenal túl messzire ment azzal a bizonyos ajánlattal, úgy hiszem, ötvenmillió fontos kísérlettel kellett volna próbálkozni. Szerintem Suárezzel a csapatban a klub az utóbbi három szezonból legalább kétszer bajnok lett volna. Az uruguayi magasabb szintre emeli a társait is, mindegy, hol játszik.”

A Liverpoolt 17 éven keresztül szolgáló Carragher azt is elmondta, meglátása szerint Wengernek már csak egy szezont kellene vállalnia.

„Az ideális forgatókönyv az lenne, ha augusztusban, a következő kiírás megkezdése előtt bejelentené, hogy az lesz az utolsó. Ezzel megszabadulna az őt és a jövőjét övező bizonytalanságtól, és remélhetőleg megakadályozná, hogy megromoljon a légkör az Arsenal háza táján.”

2019.05.18 17:45:00

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A bajnokság és a Ligakupa után az FA-kupában sem lehetett megállítani Pep Guardiola csapatát.

2019.05.13 14:26:34

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Tottenham elleni BL-kiesésre az egész idény rámehetett volna, aztán jött a klubelnök.

2019.05.12 14:41:29

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Brighton még vezetett is, de simán alulmaradt; a Pool 97 pontja sem volt elég az elsőséghez.

2019.05.11 22:33:30

Angol labdarúgás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ez a mozzanat, ez a mérkőzés, ez a szezon a »You'll Never Walk Alone« futballpályára született, tökéletes átirata.

2019.05.10 23:35:09

Angol labdarúgás CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Elég sok embernek kellene elég nagy önmérsékletet tanúsítania annak érdekében, hogy legalább a futballban ne igazolódjék a hülye angol-angol hülye Monthy Pyton-i igazsága.