nemzetisport.hu 2018.01.20 10:46 Frissítve: 2018.01.20 10:53

Arsenal: „Wenger hazudott, miatta gyűlölöm ezt a klubot”

Az Arsenal korábbi labdarúgója, a 33 esztendős Emmanuel Adebayor szívből gyűlöli egykori klubját, ennek pedig Arsene Wenger menedzser az oka, aki a togói fenegyerek szerint mindenkit átvert 2009 nyarán.

Emmanuel Adebayor Arsene Wenger miatt gyűlöli az Arsenalt (Fotó: AFP, archív)

 

Mint ismert, a támadó 2009 nyarán igazolt 29 millió euróért a Manchester Cityhez az „ágyúsoktól” – igen ám, de Emmanuel Adebayor szerint a szóban forgó klubváltás nem épp úgy történt, ahogy azt Arsene Wenger utána előadta a médiának.

„Volt egy találkozóm Wengerrel az irodájában, ahol közölte, el kell hagynom az Arsenalt, mert nem látja a jövőm a csapatnál, tovább kell lépnem – árulta el a TRT Worldnek adott interjújában a togói csatár. – Az egész szituáció úgy nézett ki körülbelül, hogy én ott voltam, mint aki »maradni szeretne a gárdánál«, ő meg ott volt azzal, hogy »semmiféle lehetőséget nem kapsz, mehetsz vagy maradhatsz, de ebben a klubban többet biztos nem lépsz pályára«.”

„Így tulajdonképpen választásom sem volt, átigazoltam a Manchester Cityhez, ami miatt boldog is voltam. Az aláírás másnapján aztán láttam az Arsenal sajtótájékoztatóját, ahol Wenger előadta, hogy a pénz és minden más miatt hagytam ott őket. Azóta érzem a gyűlöletet a londoni együttes iránt. Egyáltalán nem a szurkolók miatt, ugyanis ők voltak az elsők a szigetországban, akik a nevemet skandálták. Mind a mai napig, ha megnézek egy Arsenal-meccset, amellett, hogy drukkolok, hogy nyerjenek, azért is szorítok, hogy veszítsenek, mert olyan harag van bennem.”

„Megveszel engem olcsón, majd eladsz 29-ért, és akkor rám mondod, hogy a pénzért távoztam, bemocskolsz? Három és fél évig játszottam az Arsenalért, olcsón vettek, drágán eladtak, mégis még mindig a nevemet emlegetik, mint aki a pénz miatt ment el. Engem lehet sértegetni, de például olyat mondani, hogy az apám elefántokat mos? Azt már nem fogadom el. Számomra ez most csak arról szól, hogy rávilágítsak: az illető, aki nyugodtan sérteget másokat, még mindig ott van az öltözőjükben.”

 

2019.10.06 14:35:11

Angol labdarúgás H. D.

Ole Gunnar Solskjaer csapata sorozatban a 11. idegenbeli tétmérkőzésén maradt nyeretlen.

2019.10.05 15:47:41

Angol labdarúgás M. G.

Brendan Rodgers Leicestere nagyon közel állt ahhoz, hogy megszakítsa a listavezető győzelmi szériáját.

2019.09.30 20:41:02

Angol labdarúgás M. G.

A hétfő esti rangadó pocsék első és szórakoztató második félidőt hozott, a döntetlen alighanem igazságos.

2019.09.28 14:14:57

Angol labdarúgás T. D.

Nagyszerű mérkőzést vívott a két csapat • Pep Guardiola csapata megszerezte idénybeli ötödik sikerét.

2019.09.28 13:15:27

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Hétből hét győzelem a Liverpool mérlege a Premier League-ben.