HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.01.20 10:46 Frissítve: 2018.01.20 10:53

Arsenal: „Wenger hazudott, miatta gyűlölöm ezt a klubot”

Az Arsenal korábbi labdarúgója, a 33 esztendős Emmanuel Adebayor szívből gyűlöli egykori klubját, ennek pedig Arsene Wenger menedzser az oka, aki a togói fenegyerek szerint mindenkit átvert 2009 nyarán.

Emmanuel Adebayor Arsene Wenger miatt gyűlöli az Arsenalt (Fotó: AFP, archív)

 

Mint ismert, a támadó 2009 nyarán igazolt 29 millió euróért a Manchester Cityhez az „ágyúsoktól” – igen ám, de Emmanuel Adebayor szerint a szóban forgó klubváltás nem épp úgy történt, ahogy azt Arsene Wenger utána előadta a médiának.

„Volt egy találkozóm Wengerrel az irodájában, ahol közölte, el kell hagynom az Arsenalt, mert nem látja a jövőm a csapatnál, tovább kell lépnem – árulta el a TRT Worldnek adott interjújában a togói csatár. – Az egész szituáció úgy nézett ki körülbelül, hogy én ott voltam, mint aki »maradni szeretne a gárdánál«, ő meg ott volt azzal, hogy »semmiféle lehetőséget nem kapsz, mehetsz vagy maradhatsz, de ebben a klubban többet biztos nem lépsz pályára«.”

„Így tulajdonképpen választásom sem volt, átigazoltam a Manchester Cityhez, ami miatt boldog is voltam. Az aláírás másnapján aztán láttam az Arsenal sajtótájékoztatóját, ahol Wenger előadta, hogy a pénz és minden más miatt hagytam ott őket. Azóta érzem a gyűlöletet a londoni együttes iránt. Egyáltalán nem a szurkolók miatt, ugyanis ők voltak az elsők a szigetországban, akik a nevemet skandálták. Mind a mai napig, ha megnézek egy Arsenal-meccset, amellett, hogy drukkolok, hogy nyerjenek, azért is szorítok, hogy veszítsenek, mert olyan harag van bennem.”

„Megveszel engem olcsón, majd eladsz 29-ért, és akkor rám mondod, hogy a pénzért távoztam, bemocskolsz? Három és fél évig játszottam az Arsenalért, olcsón vettek, drágán eladtak, mégis még mindig a nevemet emlegetik, mint aki a pénz miatt ment el. Engem lehet sértegetni, de például olyat mondani, hogy az apám elefántokat mos? Azt már nem fogadom el. Számomra ez most csak arról szól, hogy rávilágítsak: az illető, aki nyugodtan sérteget másokat, még mindig ott van az öltözőjükben.”

 

2019.02.10 16:30:46

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A manchesteriek már a 25. percben négy góllal vezettek, valósággal eltiporták Sarri csapatát.

2019.02.08 12:03:10

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Niort Carlos Téveze, az argentin Jamie Vardy Batistután nőtt fel, s nagyszerű példa volt a társainak.

2019.02.06 14:12:39

Angol labdarúgás OLÁH GÁBOR (SALFORD)

A zord időjárás vagy az időpontváltozás miatt David Beckham most nem volt jelen.

2019.02.03 17:24:03

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A második félidőben lemosta a pályáról a házigazda City a londoniakat, akik sokat köszönhetnek a kapusuknak.

2019.02.01 18:41:29

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. A címvédő Manchester City vett egy japán védőt • Denis Suárezen kívül csak álmodozott az Arsenal.